Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

1

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου.

Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά τον Δήμαρχο για την έμπρακτη συνεισφορά του Δήμου στην κάλυψη μέρους των εξόδων των ταξιδιών τους σε Ιταλία & Κροατία, όπου βρέθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+2023-1-EL01-KA122-SCH-000137476 “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ: ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Γυθείου.

Ακολουθεί δελτίο τύπου του σχολείου:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ 2023-1-EL01-KA122-SCH-000137476 “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ: ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ_” πραγματοποιήθηκαν δυο κινητικότητες.

Η πρώτη από 18 έως 22 Μαρτίου 2024 με πεδίο έρευνας το λιμάνι της Βενετίας και τις οδούς εσωτερικής ναυσιπλοΐας στη Πάντοβα. Συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές/τριες της Τρίτης τάξης.

Η δεύτερη από 15 έως και 19 Απριλίου 2024 είχε ως αντικείμενο μελέτης το λιμάνι του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές/τριες της Τρίτης τάξης.

Κεντρικός άξονας του προγράμματος η Μεσόγειος θάλασσα, μια θάλασσα που μπορεί να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και ειρήνης. Οι κινητικότητες υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με σχολεία υποδοχής στην επαρχία Βένετο της Ιταλίας και στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας μέσα σε κλίμα ζεστής φιλοξενίας και στενής συνεργασίας που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η ενίσχυση της ευρωπαϊκής, συνείδησης, η χρήση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων ήταν βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος και επιτεύχθηκαν αποτελεσματικά τόσο με την ψηφιακή όσο και με τη δια ζώσης επικοινωνία των εταίρων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας εύχεται ο ευρωπαϊκός δρόμος του 1ου Γυμνασίου Γυθείου να παραμείνει ανοιχτός με την υλοποίηση προγραμμάτων Εrasmus στο μέλλον».

21/05/2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο