Επιτυχής διάσωση από δυσπρόσιτη περιοχή στην Λακωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 και περί ώρα 16:09 ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς η υπηρεσία της ΠΥ Μολάων από το ΠΕ.ΚΕ. Πελ/σου, κατόπιν κλήσεως του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης ( 112) για αναζήτηση  δυο αγνοουμένων (Λόγω απώλειας προσανατολισμού) και εγκλωβισμό / αποκλεισμό αυτών σε δυσπρόσιτη περιοχή (απόκρημνη πλάγια με πυκνή βλάστηση) , κατά την διάρκεια πεζοπορίας τους στο μονοπάτι Πύλιζα (Χ7: συνολικό μήκος διάσχισης 5.689μέτρα) Τ/Κ Χάρακα Δήμου Μονεμβασίας .

Άμεσα μετέβηκε ένα Πυροσβεστικό Όχημα στο συμβάν και κατόπιν σχετικής υποδείξεως του Τοπικού Πρόεδρου Χάρακα και με την παρουσία ενός αγροτοκτηνοτρόφου     -γνώστη του μονοπατιού, με σημείο έναρξης το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν οι ενέργειες για τον εντοπισμό/διάσωση των αγνοουμένων . Στο σημείο κλήθηκε επίσης ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ ,καθώς και έτερο Πυροσβεστικό Όχημα προς ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου ,σε περίπτωση που χρειαστούν ενδιάμεσοι σταθμοί λόγω μεγάλης απόστασης του μονοπατιού .

Σε διάστημα περίπου μιας ώρας περί τα τρία χιλιόμετρα διανυθείσας απόστασης , κατέχοντας το στίγμα (συντεταγμένες) της αγνοουμένης από το 112 και με ηχητικά σήματα ,σε απόσταση περίπου 100 μέτρων εντός πυκνής βλάστησης και εκτός του μονοπατιού Χ7, εντοπίστηκαν οι δυο πεζοπόροι (περιπατητικοί)  α)Π.Β ετών 25 και β) Ξ.Ν. ετών 30 οι όποιοι αντιμετώπιζαν προβλήματα κόπωσης και εξάντλησης (λόγω έλλειψης νερού) . Αμέσως δόθηκαν οι πρώτες φροντίδες (νερό κτλ) και κατόπιν ασύρματης επικοινωνίας με το Κέντρο της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή από τον Διοικητή της Π.Υ. Μολάων να πραγματοποιηθεί κατάβαση στο υπόλοιπο της διαδρομής και να κληθεί προς συνδρομή της διασωστικής ομάδας πλωτό σκάφος του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασιάς για μεταφορά των ανωτέρω . Περί ώρα 19:15 το ανώτερο πλωτό σκάφος προσέγγισε στο τέρμα του μονοπατιού ( παραλία Πύλιζας) σε βραχώδες τερραίν και επιβιβάστηκαν όλοι οι ανωτέρω. Η αποβίβαση των ανωτέρω έγινε τέσσερα μίση ναυτικά μιλιά περίπου στο λιμένα Κυπαρισσιού περί ώρα 19:30 , όπου και βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα των ανωτέρω δυο διασωθέντων.

Οι διασωθέντες δήλωσαν καλά στην υγεία τους και δεν επιθυμούσαν μεταφορά σε νοσοκομείο. Λήξη συμβάντος 20:55 της ημερομηνίας αυτής.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο δύσκολο σημείο όπου βρίσκονταν οι διασωθέντες ήταν ο Πέτρος Σαραντάκος και Ηλίας Κούρος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Spartanews.gr, δύο πολύ καλά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της Π.Υ. Μολάων.

ΔΙΑΣΟΣΗ 3

 

ΔΙΑΣΟΣΗ 1

ΔΙΑΣΟΣΗ 4

ΠΙΛΙΖΑ 1

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο