ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ : Προκλήσεις και οι Προοπτικές Ανάπτυξης για τον Τουρισμό στη Λακωνία

Ιουνίου 05, 2021
Οι προκλήσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης για τον Τουρισμό στη Λακωνία συζητήθηκαν σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου και  διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή και η θεματική ομάδα Τουρισμού Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Φορείς, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου του Τουρισμού στο Νομό  συζήτησαν με την Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, τον υπεύθυνο της θεματικής Ομάδας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας Δημήτρη Πετροπουλάκη καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού εν μέσω πανδημίας, την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων του τουρισμού και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι υποδομές και τα αναπτυξιακά έργα (οδικό δίκτυο, Αεροδρόμιο), η αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης (λιμάνι Γυθείου, μαρίνα) καθώς και η ενίσχυση των υγειονομικών δομών.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης επεσήμανε ότι το μοντέλο τουρισμού που ταιριάζει στη Λακωνία μετά την πανδημία, είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να συνδυάζει τον αγροτουρισμό, η οποία και θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί.

H Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου τουριστικού μοντέλου που να εξυπηρετεί καλύτερα την εθνική μας οικονομία και τους πολίτες. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που συμβάλλουν στην ήπια τουριστική ανάπτυξη και  μπορούν να αποφέρουν νέες πηγές εσόδων στις τοπικές κοινωνίες.

Στόχος όπως είπε δεν είναι απλώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  «αλλά να στοχεύσουμε σε όλες εκείνες τις μορφές τουρισμού, που θα κάνουν πράξη το 365 μέρες το χρόνο». Η Βουλευτής Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο κρίσιμο ζήτημα των υποδομών της περιοχής καθώς όπως τόνισε για την ανάπτυξη του τουρισμού απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές. «Για να οικοδομήσουμε τον τουρισμό του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας αντοχή σε κρίσεις, δικαιότερη διάχυση του οικονομικού αποτυπώματος, και εν τέλει βιωσιμότητα, θέλουμε δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μία νέα Κοινωνική συμφωνία» τόνισε.

Ο τουρισμός χρειάζεται μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, πολυφωνική και συνδυαστική, όπου θα έχουν θέση ο Εναλλακτικός τουρισμός, ο Πολιτιστικός/Θρησκευτικός  τουρισμός, ο  Ορεινός/Αθλητικός  Τουρισμός, ο Αγροτουρισμός, η σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και ασφαλώς η ανάδειξη και η προβολή των τουριστικών προορισμών της Λακωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ΝΕ Λακωνίας βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων του τουρισμού.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia