Συνάντηση εργασίας Δαβάκη – Κοντοζαμάνη – Καρβέλη στο Υπουργείο Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης ενημέρωσε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Λακωνίας, όπως του έχουν τεθεί από τους Διοικητές τους.

Κυρίαρχο ζήτημα είναι αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και για αυτό ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε να καλυφθεί από το επερχόμενο κύμα προκηρύξεων του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα και σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των κινήτρων που δίνονται σε νέους γιατρούς να υπηρετήσουν στα Νοσοκομεία της Λακωνίας και γενικά της ελληνικής περιφέρειας, η οποία άλλωστε διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι προκηρύξεις ορισμένων ειδικοτήτων καταλήγουν να κηρύσσονται άγονες.

Ως μία πιθανή λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, πρότεινε τη μετατροπή του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης, κίνηση που θα αυξήσει κατά πολύ τα κίνητρα των νέων ειδικά γιατρών να υπηρετήσουν σε αυτό για τουλάχιστον μία πενταετία. Πρόταση που είχε τεθεί άλλωστε στην πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του κ. Δαβάκη και ανέφερε ότι θα εξετάσει την πρόταση της μετατροπής του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης, ενώ τον ενημέρωσε ότι προχωρά σε βελτίωση των κινήτρων που θα κάνει τα Νοσοκομεία όλης της ελληνικής περιφέρειας πιο ελκυστικά στους νέους γιατρούς. Όσον αφορά το θέμα της προκήρυξης των θέσεων για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Λακωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες στον επόμενο κύκλο προκηρύξεων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την πρόσφατη απόφασή του να αντικατασταθεί ο παλαιός αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου της Σπάρτης με σύγχρονο μηχάνημα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο