Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις σήμερα στην Αρεόπολη για τον ξεσηκωμό των Μανιατών

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η Αρεόπολη τιμά σήμεραΤετάρτη 17 Μαρτίου τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Μανιατών και του Γένους.

Στις εκδηλώσεις, στις οποίες φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού δεν θα υπάρχει συμμετοχή κόσμου, θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως επίσης και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 11 το πρωί, στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεστεί επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, θα ακολουθήσει δε καλωσόρισμα του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου και ο πανηγυρικός από τον τ. υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στη συνέχεια, στο ηρώο της πλατείας Αθανάτων θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά, στην πλατεία 17ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα “Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο