Χειροθέτησε Πνευματικό τον εφημέριο Φοινικίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ.Ευστάθιος

Το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικίου, με τη τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έναρξη του Τριωδίου και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Ιδιαίτερα στάθηκε στην υποκρισία, που στην εποχή μας δυστυχώς αποτελεί μάστιγα, αλλά και στην αρετή της ταπεινοφροσύνης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την χειροθεσία σε Πνευματικό του εφημερίου Φοινικίου, π. Παναγιώτη Λεοντακιανάκη, που θα ακολουθούσε, μίλησε με επαινετικά λόγια για το πρόσωπο του ιερέα, που υπηρετεί με πίστη, ήθος και συνέπεια την εν λόγω Ενορία επί 22 συναπτά έτη, ενώ παράλληλα επισήμανε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου διακονήματος.

Από την πλευρά του ο π. Παναγιώτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την εξαιρετική τιμή και την πατρική του αγάπη, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει να ποιμαίνει με σύνεση και σοφία την Ιερά Μητρόπολή μας για πολλά ακόμα χρόνια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο