Μαρτίου 07, 2020

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρύσαφας σας προσκαλεί στην ''Γιορτή Πιταρούδας'' | Κυριακή 15 Μαρτίου

Γιορτή Πιταρούδας | Χρύσαφα Γιορτή Πιταρούδας | Χρύσαφα

Στην περιοχή της Χρύσαφας απο τις αρχές του 19ου αιώνα οι γυναίκες του χωριού παρασκευάζουν τις πιταρούδες, ένα παραδοσιακό έδεσμα με πολλά είδη άγριων χόρτων με την ιδιότητα βοτάνων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρύσαφας σας προσκαλεί στην ''Γιορτή Πιταρούδας'' που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

pitarouda xrysafasa

Στην περιοχή της Χρύσαφας απο τις αρχές του 19ου αιώνα οι γυναίκες του χωριού μας παρασκευάζουν τις πιταρούδες, ένα παραδοσιακό έδεσμα με πολλά είδη άγριων χόρτων με την ιδιότητα βοτάνων.

pitarouda xrysafas3

Η ιδιαιτερότητα αυτής της πίτας είναι ο τρόπος ψησίματος της σε πέτρινη πλάκα.

pitarouda xrysafas2

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρύσαφα : "Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να συνεχίσουμε την παράδοση μαθαίνοντας την οι νεότεροι. Για πρώτη χρονιά όμως γίνεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Χρυσαφίτισσας, ένα κτίσμα του 11ου αιώνα που κοσμεί το χωριό μας."


Χρύσαφα

Τα Χρύσαφα είναι ημιορεινό χωριό της Λακωνίας χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων σε μια δυτική πλαγιά του Πάρνωνα, 15 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia