Μαθητική ταινία από τη Λακωνία βραβεύτηκε σε διεθνή Φεστιβάλ

Την περασμένη εβδομάδα μια μαθητική ταινία σχολείου της Λακωνίας συμμετείχε και βραβεύτηκε σε μια σειρά από διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αρχικά, την Τετάρτη 16/10 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του West Side Mountains Doc Fest. Η ταινία “Αχ, αφτό το αυ” που δημιούργησαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νιάτων – Αγ. Δημητρίου με τη βοήθεια των δασκάλων τους Νικόλαου Γαλάνη και Νάντιας Στρατή απέσπασε το Τιμητικό Βραβείο (Honorary Distinction) του Φεστιβάλ ανάμεσα σε 600 «επαγγελματικές» ταινίες! Αξίζει να επισημάνουμε πως τα παιδιά κέρδισαν την κριτική επιτροπή με την υποκριτική τους ικανότητα και τη γλυκιά βουτιά στο παρελθόν που πραγματοποίησαν. Το βραβείο παρέλαβαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας και ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Παπαδημητρίου.

DUFF 2019
Από την Πέμπτη έως την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη, το Dubrovnik Film Festival (DUFF 2019). Ανάμεσα σε εκατοντάδες δημιουργίες από παιδιά και νέους, η μαθητική ταινία του σχολείου της Λακωνίας επιλέχθηκε να προβληθεί και να συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι. Η εικόνα του παλιού σχολικού κτιρίου των Νιάτων και οι 8 μικροί μαθητές – ηθοποιοί ταξίδεψαν κινηματογραφικά μέχρι τις Δαλματικές ακτές και γοήτευσαν το απαιτητικό κοινό του Φεστιβάλ.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο