Οκτωβρίου 23, 2019

Μαθητική ταινία από τη Λακωνία βραβεύτηκε σε διεθνή Φεστιβάλ

Την περασμένη εβδομάδα μια μαθητική ταινία σχολείου της Λακωνίας συμμετείχε και βραβεύτηκε σε μια σειρά από διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αρχικά, την Τετάρτη 16/10 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του West Side Mountains Doc Fest. Η ταινία "Αχ, αφτό το αυ" που δημιούργησαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νιάτων - Αγ. Δημητρίου με τη βοήθεια των δασκάλων τους Νικόλαου Γαλάνη και Νάντιας Στρατή απέσπασε το Τιμητικό Βραβείο (Honorary Distinction) του Φεστιβάλ ανάμεσα σε 600 «επαγγελματικές» ταινίες! Αξίζει να επισημάνουμε πως τα παιδιά κέρδισαν την κριτική επιτροπή με την υποκριτική τους ικανότητα και τη γλυκιά βουτιά στο παρελθόν που πραγματοποίησαν. Το βραβείο παρέλαβαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας και ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Παπαδημητρίου.

DUFF 2019
Από την Πέμπτη έως την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη, το Dubrovnik Film Festival (DUFF 2019). Ανάμεσα σε εκατοντάδες δημιουργίες από παιδιά και νέους, η μαθητική ταινία του σχολείου της Λακωνίας επιλέχθηκε να προβληθεί και να συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι. Η εικόνα του παλιού σχολικού κτιρίου των Νιάτων και οι 8 μικροί μαθητές - ηθοποιοί ταξίδεψαν κινηματογραφικά μέχρι τις Δαλματικές ακτές και γοήτευσαν το απαιτητικό κοινό του Φεστιβάλ.

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia