Αυγούστου 13, 2019

Εκδήλωση για τη μετανάστευση των πουλιών στα Τσίντζινα Λακωνίας

Στον συναρπαστικό κόσμο των πουλιών είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού του Πάρνωνα Πολύδροσο (Τσίντζινα) στη Λακωνία, στο πλαίσιο εκδήλωσης ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Τα Τσίντζινα», τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019.

Στην πανέμορφη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια του οικισμού, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης παρουσίασαν πληροφορίες για το εκπληκτικό φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών που λαμβάνει χώρα ετησίως εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό για τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που συναντούν τα άγρια πουλιά κατά τις μεταναστεύσεις, άκουσαν ήχους πουλιών, ενώ περιγράφηκαν μερικά από τα κοινά είδη ορνιθοπανίδας που ζουν ή περνούν από τον Πάρνωνα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει επιμεληθεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με θέμα τους φτερωτούς ταξιδιώτες, ακολουθώντας με τη φαντασία τους ένα σταβλοχελίδονο και ακούγοντας μια ιστορία για τα τρυγόνια. Στο τέλος, άφησαν στη Γωνιά των Ταξιδιάρικων από μια ευχή για τα πουλιά, και πιο συγκεκριμένα για την προσπάθειά που καταβάλουν κάθε χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν το μακρύ και δύσκολο μεταναστευτικό τους ταξίδι αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στην χώρα μας που απλώνεται σαν γέφυρα πάνω από την Μεσόγειο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από Βορρά σε Νότο, σ' Ανατολή και Δύση» σε κείμενα-σενάριο-σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης.

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia