Επιμελητήριο Λακωνίας: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’5960/31.12.2018, η 2/94253/0025/21.12.2018 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για τη ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των δανείων αυτών από τις τράπεζες, χωρίς να συνιστά η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου πρόσκομμα και χωρίς να χρειάζεται να υπαχθεί κανείς στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Παρέχεται η δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να μπορούν να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Η Κυβέρνηση με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έκανε αποδεκτό το αίτημα των Επιμελητηρίων και προχώρησε στο αναγκαίο βήμα.

Υπέδειξε προς τις τράπεζες ότι, δεν μπορούν πλέον να αρνούνται πεισματικά την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων. Ανοίγει λοιπόν η δυνατότητα ρύθμισης των συγκεκριμένων δανείων, ακόμα και με γενναία κουρέματα, παρατάσεις, μείωση επιτοκίων κλπ. 
 
Τα Επιμελητήρια παρακολουθούν το θέμα και θα παρέμβουν με νέες προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Ήδη με κοινό τους έγγραφο τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούν συνάντηση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη για τη βελτίωση των όρων των ενήμερων πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθεί η απόφαση:

{pdf=http://pna.gr/images/pdf/piroplikta_aporfasi_orioi_proipothesiw.pdf|100%|800|google}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο