Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση για το σχεδιασμό των έργων στην Πελοπόννησο για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Λακωνία ζητά με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης.

κε Υπουργέ,

Είναι κοινός τόπος ότι η εισαγωγή του φυσικού αερίου επηρεάζει σημαντικούς κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, μιας και εξασφαλίζεται η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και μάλιστα με ένα καύσιμο υψηλής ποιότητας που μπορεί να διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας, αλλά και στα νοικοκυριά.
Σε περίοδο μακροχρόνιας ύφεσης οι επενδύσεις της χώρας για την εισαγωγή του φυσικού αερίου επιφέρουν αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανίας, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Πελοπόννησο που θα διεξαχθεί στις 26-27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, στο οποίο το Επιμελητήριό μας θα καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Λακωνίας, περιοχής αρμοδιότητάς μας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το επίπεδο των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και εάν στον προγραμματισμό έργων του Υπουργείου σας έχει ενταχθεί η επέκταση του δικτύου στη Λακωνία.
Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και τα πλεονεκτήματα που αυτό θα προσδώσει στην περιοχή κρίνονται ως ζωτικής σημασίας για τη Λακωνία, έναν παραμελημένο νομό, που δεν έχει ενταχθεί, έως τώρα, στον προγραμματισμό μεγάλων έργων και δεν έχει αεροδρόμιο και μεγάλα λιμάνια, αλλά ούτε και σύγχρονο οδικό δίκτυο, αιτήματα που παραμένουν ανεκπλήρωτα, εάν βέβαια εξαιρέσουμε τα πρόσφατα έργα σύνδεσής του με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου. Θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στις ανάγκες της Λακωνίας και να επενδύσει σε μια περιοχή που το πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρό της εγγυώνται τα θετικά αποτελέσματα κάθε επένδυσης. Το φυσικό αέριο, ως οικολογικό αλλά και οικονομικότερο καύσιμο θα αποτελέσει για τον τόπο μας την εφαλτήριο δύναμη για την ανάπτυξή του. Πιστεύουμε πως ο προγραμματισμός των έργων θα πρέπει να στηρίζεται στην αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης και να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν αδικηθεί στο παρελθόν για διάφορους λόγους.

κε Υπουργέ,

Με την πεποίθηση ότι κατά τη θητεία σας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αξιοποιήσετε κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάπτυξη της χώρας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το σχεδιασμό των έργων στην Πελοπόννησο και τεθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Λακωνία.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο