Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του Γυθείου – Νέες σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για την Πελοπόννησο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τελετή των εγκαινίων του νέου λιμένα του Γυθείου, μετά τις παρεμβάσεις και τα έργα αναβάθμισης και βελτίωσης πραγματοποιήθηκε απόψε. Πρόκειται για μία πύλη ανάπτυξης για όλη τη νότια Πελοπόννησο, με την όλη τελετή να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση BEST.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/8RzXINehUNA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στο Γύθειο πραγματοποιήθηκε και συμβολική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου νωρίτερα.

Το νέο λιμάνι

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νυν Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, αποφάσισε το 2002 την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων μήκους έως 200 μέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.

Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 μ.

best-tv.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο