Ιουνίου 06, 2015

Σε προστασία ο Όρμος Βοιών Λακωνίας

Τέλος στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της θαλάσσιας περιοχής στη ΝΑ Λακωνία (Όρμος Βοιών και στενό Ελαφονήσου μεταξύ Κυθήρων-Νεαπόλεως) τίθεται με την υιοθέτηση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η περιοχή, επισήμανε στην εισήγηση του ο αντιπεριφειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, «αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα θαλάσσιας ρύπανσης και κατάχρησης ελλιμενισμού, ενώ είναι χαρακτηρισμένη Natura και γειτνιάζει με αρχαιολογικό χώρο μεγάλης αξίας».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΠΕΣΥ προβλέπεται:

Απαγόρευση αγκυροβολίας σε όλα τα πλοία πλην των επιβατικών, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας εντός του όρμου (εφοδιασμού, επισκευών, υφαλοκαθαρισμών, καθαρισμού προπελών-καταστρωμάτων κ.ά.)
Επίσης, η εκτέλεση διαδικασιών ελευθεροκοινωνίας εφόσον απαιτηθεί, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, σε πλοία εσωτερικού και ανάλογης κλάσης, εφόσον εξεταστεί από το Λιμεναρχείο η ορθότητα του αιτήματος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι το πρόβλημα της θαλάσσιας επιβάρυνσης έχει απασχολήσει το σύνολο των δήμων της περιοχής, τους τοπικούς επαγγελματικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Σύμφωνη με την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής είναι και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία θα εισαγάγει ανάλογο ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia