Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με 405.200 ευρώ η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ευρώτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ευρώτα, συνολικού προϋπολογισμού 405.200 ευρώ, μετά την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία-κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ύψους 372.000 ευρώ, η χορήγηση 16.600 ευρώ για την προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η χρηματοδότηση με επιπλέον 16.600 ευρώ, με στόχο την προμήθεια εξοπλισμού για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Με τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Ευρώτα αποκτά μια σημαντική δομή, η λειτουργία της οποίας θα διευκολύνει τη φιλοξενία και φροντίδα ενός σημαντικού μέρους αδέσποτων.
Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα (σκύλους και γάτες) που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων, το οποίο περιλαμβάνει:
  • Πλήρη εμβολιασμό
  • Αποπαρασίτωση (ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα)
  • Αιματολογικές εξετάσεις
  • Στείρωση
  • Περίθαλψη και νοσηλεία
  • Τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης
  • Χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας
  • Κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη που απαιτείται να παρασχεθεί σε τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο
Η κτηνιατρική περίθαλψη πραγματοποιείται στο Δημοτικό κτηνιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κτηνιατρεία σε έκτακτες περιπτώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο