Δήμος Ευρώτα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Ευρώτα τιμά και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της εθνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου, με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων τόσο στην έδρα του Δήμου, τη Σκάλα, όσο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει επετειακές ομιλίες, εκδηλώσεις και απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές-μαθήτριες σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Ειδικότερα, στη Σκάλα, όπου και η έδρα του Δήμου, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Πηγών και κατάθεση στεφάνων. Μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας και την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, θα ξεκινήσει στην κεντρική οδό της πόλης η Παρέλαση.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις με παρελάσεις θα λάβουν χώρα σε όλο τον Δήμο Ευρώτα και ειδικότερα στο Βλαχιώτη, στον Άγιο Δημήτριο, στον Βρονταμά, στο Γεράκι, στη Γλυκόβρυση, στο Δαφνί και στις Κροκεές.

Να σημειωθεί ότι με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά τον χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο