8 χλμ βόρεια της Σπάρτης η διαχείριση των απορριμάτων σε πρόταση του Δήμου Ευρώτα

Έντονες αντιδράσεις από φορείς και πολίτες του Δ.Ευρώτα για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στην θέση “Ξηροκάμπια”, μια περιοχή ανάμεσα σε Σκάλα και Κροκεές. Τώρα φαίνεται ότι η νέα δημοτική αρχή με την καταγγελία της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάσσεται με τους πολίτες που αντιδρούν.

[iframe width=”789″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/5iL1fo18hwQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Γράφει ο Τάκης Κουρος

Όμως εδώ  μετά από αυτή την καταγγελία του Δήμου Ευρώτα γεννιούνται κάποια εύλογα ερωτήματα προς την δημοτική αρχή και προς τον Δήμαρχο κ.Δήμο Βέρδο.

Ψηφίσατε μαζί με την πλειοψηφία του τότε δημοτικού συμβουλίου, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης , το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Ευρώτα και την ένταξη του στον Περιφερειακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου?

  1. Ως δήμαρχος τι ψηφίζατε στον ΦοΔΣΑ ?
  2. Τι άλλαξε και πήρατε την πρωτοβουλία να καταγγείλετε έργο στην Ε.Ε;
  3. Εντός της καταγγελίας υπάρχει παράγραφος που αναφέρει: «Προτείνουμε άλλη θέση βόρεια της Σπάρτης, εντός του Νομού, που τα πετρώματα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και καλή λειτουργία του έργου, από άποψη φυσικών και μηχανικών χαρακτηριστικών και χωρίς κανένα κίνδυνο για το περιβάλλον. Ο λόγος αυτός είναι εκτός των άλλων και οικονομικότερος δεδομένου ότι η Σπάρτη είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης σε απορρίμματα για το συγκεκριμένο ΧΥΤΥ, η θέση « Ξηροκάμπια» απέχει από τη Σπάρτη 33 χιλ. ενώ η προτεινόμενη μόνο 8 χλμ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ».
  4. Γνωρίζετε ποια είναι αυτή η θέση που αναφέρεστε ?
  5. Γνωρίζει η δημοτική αρχή Σπάρτης  κι ο κ.Π.Δούκας για αυτή σας την πρόταση που έχετε στην καταγγελία?

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καίνε την Λακωνία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα απορρίμματα τα οποία  θάβονται σε παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα… μάλλον θα έπρεπε να έχει βρεθεί λύση.

 Οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο