Fire Summer Camp 2023:”Πρώτη δράση με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου στην Κρανάη”

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης  ατυχημάτων στα οποία επιλαμβάνεται και επιχειρεί το Πυροσβεστικό Σώμα, η Υπηρεσία μας διοργάνωσε  το πρώτο Fire Summer Camp για το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης  ατυχημάτων στα οποία επιλαμβάνεται και επιχειρεί το Πυροσβεστικό Σώμα, η Υπηρεσία μας διοργάνωσε  το πρώτο Fire Summer Camp για το 2023.

Η ενημερωτική και ψυχαγωγική δράση αυτή πραγματοποιήθηκε  κατά την πρωινή εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου στη νήσο Κρανάη και από ώρα 09:00 έως 12:00, η οποία οργανώθηκε για τον σκοπό αυτό.

Η δράση αυτή περιλάμβανε:

α) Ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων σε στίβο πυροσβεστικών δράσεων  από μαθητές.

β) Ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών για τραυματισμούς και ακινητοποίηση ατόμου σε φορείο με την συνδρομή της Ιατρού Γενικής Ιατρικής κυρίας Αντωνίας Καλογεράκου από το Κ.Υ. Γυθείου και υποστήριξη διασωστών πυροσβεστών.

γ) Ενημέρωση και εκπαίδευση διάσωσης με διασωστικά σκηνιά –  κάλους και συμμετοχή των μαθητών στις βασικές αρχές χρήσης των διασωστικών σκηνιών .

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία, ακλουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις   παρακινώντας ακόμα και κάποιους διστακτικούς να ακολουθήσουν.

Στο 1ο fire summer camp για το 2023 που πραγματοποιείται  μόνο από την Π.Υ. Γυθείου για δεύτερη συνεχή χρονιά, έλαβαν μέρος 75 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου με τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν, καθώς και 15 μόνιμοι και εθελοντές πυροσβέστες από την Π.Υ. Γυθείου με την καθοδήγηση του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πυραγού Γεωργιάκου Ευγένιου.  

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη την Εφορία Αρχαιοτήτων Σπάρτης , το εστιατόριο Πλάζ στο Γύθειο και τον σύλλογο Δράσεις Πολιτών.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή της έχει ο Αντιπύραρχος Γ.Κ.  Κωνσταντίνος Γραφάκος

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες