Διάκριση για την ομάδα από τους Μολάους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με διάκριση στις αποσκευές της γύρισε στους Μολάους η ομάδα του Παιδικού Εργαστηρίου Ρομποτικής και STEM «robotakiLAB», από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 του WroHellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και επιστημονικό σύμβουλο την STEM Education, ο οποίος έλαβε χώρα στις 26 Μαρτίου 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η ομάδα, η οποία συμμετείχε στην κατηγορία «Εξελίσσω την πόλη μου με απλές μηχανές», στην Ανοικτή κατηγορία STEM για Α’ – Δ’ τάξεις δημοτικού, προκρίθηκε στον B’ αγωνιστικό γύρο και απέσπασε το «Ειδικό Βραβείο Μηχανολογίας». Οι υπόλοιπες ομάδες, που προκρίθηκαν μαζί της απέσπασαν από ένα ειδικό βραβείο.

Το project των παιδιών ήταν η εξέλιξη της πόλης των Μολάων μέσω της βελτίωσης των μηχανών ενός τυπογραφείου. Γι’ αυτό τον σκοπό κατασκεύασαν ένα τυπογραφικό πιεστήριο, μία κοπτική μηχανή και έναν νερόμυλο για να τροφοδοτεί με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας το τυπογραφείο. Τέλος, η μακέτα που συνόδευε τις κατασκευές προσομοίαζε το κέντρο των Μολάων στην περιοχή του parking με τα κτήρια, την Πλατεία Δημάκου, την κεντρική οδό και το φαράγγι του Λάρνακα.

Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Τσωρομόκος, ο οποίος διευθύνει το εργαστήριο, είναι Πολιτικός Μηχανικός και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας για τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, με το να στηρίξουν τα παιδιά μας στον Τελικό. Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την άψογη διοργάνωση, που για εμάς η συμμετοχή και μόνο ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία.

Προσωπικά ως εκπαιδευτικός – προπονητής των παιδιών θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στους γονείς, που πίστεψαν στις δυνάμεις μου, καθώς επίσης και την μητέρα Εύη Λάγγη, που διετέλεσε χρέη βοηθού προπονητή την ημέρα του διαγωνισμού.

Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, που εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής την ώρα της βράβευσης, μου ανέφερε πόσο δυναμική πρώτη εμφάνιση είχαμε ως ομάδα στον Διαγωνισμό.

Πηγή: monemvasianews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο