Έργο βελτίωσης του δρόμου Σπάρτης – Μυστρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοψία στο έργο της βελτίωσης του δρόμου Σπάρτης – Συκαρακίου – Αγίου Ιωάννη – Παρορείου – Μυστρά, που υλοποιείται από την Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, που βελτιώνουν έναν δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, αφού συνδέει πολλές αστικές περιοχές με την Σπάρτη. Το έργο θα ολοκληρωθεί με τη διαγράμμιση τμημάτων του εν λόγω δρόμου.
Θα έχει έτσι υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο συγκεκριμένο οδικό βρόγχο Σπάρτη – Μυστράς – Παρόρι – Αγιος Ιωάννης – Σπάρτη, αφού ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η εξ ολοκλήρου διαγράμμιση στον δρόμο Σπάρτη – Μυστράς.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο θα συνεχιστούν, με στόχο την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 2 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 200 γραμμάρια κοκαΐνης στην Κορινθία

Συνελήφθησαν, χθες (27.4.2026) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς...

Προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο Πεταλιδίου Δημήτρης Πτωχός: Συνολικό σχέδιο έργων και παρεμβάσεων στη Μεσσήνη

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Περίφραξη – εξοπλισμός, αντικατάσταση φωτισμού και βελτίωση αποδυτηρίων γηπέδου ποδοσφαίρου Πεταλιδίου» προχώρησαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεσσήνης. Το έργο, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ, εντάσσεται στο «ΠΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021–2025» και υπεγράφη στο Δημαρχείο Μεσσήνης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την Α Λέσχη Φιλίας

Η Α΄ Λέσχης Φιλίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού του Δήμου Καλαμάτας (πρώην ΚΑΠΗ) θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 και ώρα 19.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, εκδήλωση με θέμα «Μουσικοχορευτικές περιηγήσεις από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καλαμάτας – ΦοΔΣΑ για χωριστή συλλογή αστικών αποβλήτων

Εγκρίθηκε κατά την 16/2026 συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: « Ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωριστής συλλογής διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων για την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ