Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Γραφείο Σκούρας, η ενημέρωση για τις τηλεφωνικές απάτες και τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθούμε ώστε να προστατευτούμε από τους επιτήδειους.
Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει ο Δήμος Σπάρτης και το Τμήμα Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν τα «κλειδιά» για την προστασία όλων των δημοτών απέναντι στις ορέξεις εκείνων που θέλουν να μας εξαπατήσουν τηλεφωνικά.
Λεπτομερή ενημέρωση ως προς τις τακτικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, παρείχε εκ μέρους του Τμήματος Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, ο Αναστάσιος Διαμαντάκος, ενώ η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, Ελένη Γκλέκα, αναφέρθηκε στην ψυχολογική πίεση που μας ασκούν μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, ώστε να μας δημιουργήσουν αίσθημα σύγχυσης και πανικού και εν τέλει να μας εξαπατήσουν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία έδωσε το παρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παιδείας, Γεώργιος Κουλουβάκος, ακούστηκαν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες και αναλύθηκαν όλα τα «τρικ» που χρησιμοποιούνται για την εξαπάτησή μας. Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν βασικά συστατικά ώστε να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς.



