Το μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα της σημερινής επετείου της 25ης Μαρτίου είναι διαχρονικό: Μας θυμίζει αφενός την ανδρεία, την αποφασιστικότητα και το πείσμα των προγόνων μας για Ελευθερία, αφετέρου ότι ακόμη και μια «χούφτα ανθρώπων», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ρίχτηκαν στον Αγώνα και ενωμένοι σαν γροθιά, χωρίς να υπολογίζουν αριθμούς και όπλα, κατόρθωσαν αυτό που για την εποχή φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο σημερινός εορτασμός, όμως, είναι διπλός. Συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της χαρμόσυνης είδησης προς την ανθρωπότητα, του μυστηρίου της ένωσης του Θείου με το ανθρώπινο. Και ο εθνικό-απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων ενσωμάτωσε αυτό το μήνυμα της βαθιάς πίστης ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Σήμερα, λοιπόν, δεν γιορτάζουμε απλώς την εθνική μας αφύπνιση και όσους αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων για να είμαστε ελεύθεροι. Γιορτάζουμε, επίσης, την πίστη στις δυνάμεις μας, τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο για εμάς και τις επόμενες γενιές. Ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και θα προχωρήσουμε.

 Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Μιχάλης Βακαλόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της υπηρεσίας ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – Ομάδα 1 της υπ΄ αριθ. 1/2024 (ορθή επανάληψη)...

Κάντε κλικ για να δείτε τα Στοιχεία Διαγωνισμού (Α/Α Συστήματος:   ) μέσω του http://www.promitheus.gov.gr/ Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B]     The post Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

O χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Από το Ναύπλιο η αποφυλάκιση των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου

Από τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου που μεταφέρθηκαν με αστυνομική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο