Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε ο Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος περικαλλής Ενοριακός Ιερός Ναός. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε με πατρικά λόγια αγάπης περιγράφοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου και προτρέποντας το πολυπληθές εκκλησίασμα να μιμηθεί τις αρετές του, όπως η βαθιά πίστη στο Θεό, η πραότητα, η σύνεση και η αποφασιστικότητα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε όλη η Ενορία να έχει την ευλογία και την προστασία του τιμώμενου Αγίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος, με αφορμή τον βίο του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που θα πρέπει όλοι να προσπαθούμε να εντάξουμε στην ζωή μας: την πίστη, την κατά Χριστόν ζωή και τα έργα αγάπης.

φωτο από τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο