ΑρχικήΛΑΚΩΝΙΑΠλήθος πιστών στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Πλήθος πιστών στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού εόρτασε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας.

DSC02007.jpg

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, ο μεγαλοπρεπής φερώνυμος Ενοριακός Ναός.

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού εόρτασε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας.

DSC02007.jpg

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, ο μεγαλοπρεπής φερώνυμος Ενοριακός Ναός.  Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο  πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

DSC02013.jpg

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος, μεταξύ των πολλών αρετών του τιμώμενου Αγίου, επισήμανε την βαθιά πίστη και τον ζήλο του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποτελέσουν τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η σύγχρονη αποπροσανατολισμένη κοινωνία μας.

DSC02020.jpg

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας.

DSC02043.jpg

Ο Σεβασμιώτατος στην μελίρρυτη και μεστή νοημάτων ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στην συκοφάντηση των τριών στρατηλατών, Νεπωτιανού, Ούρσου και Ερπυλίωνος, και στην διάσωσή τους χάρις στην θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου Νικολάου, μίλησε για την συκοφαντία, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, προτρέποντας παράλληλα τους ευλαβείς χριστιανούς, αφενός να την αποστρέφονται, αφετέρου, εάν αποτελέσουν οι ίδιοι θύματα συκοφάντησης, να την αντιμετωπίσουν με προσευχή και νηφαλιότητα γνωρίζοντας ότι το φως πάντα νικά το σκοτάδι, και ότι αυτοί που συκοφαντούνται είναι οι άνθρωποι αξίας. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να έχει πάντα υπό την Σκέπη του τον ελληνικό λαό, που τον ευλαβείται ιδιαίτερα.

DSC02047.jpg

Σημειώνεται, ότι ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσαν αντιπροσωπείες σχολείων των κοντινών σχολικών συγκροτημάτων της λακωνικής πρωτεύουσας.

DSC02063.jpg

DSC02065.jpg

DSC02069.jpg

 

laconiatv.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο