Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας για την Ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Η Ολυμπιακή Φλόγα ανά 4 χρόνια ξεκινά το ταξίδι της από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καταλήγει στη χώρα όπου έχει τη τιμή να τους φιλοξενήσει.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Η Ολυμπιακή Φλόγα ανά 4 χρόνια ξεκινά το ταξίδι της από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καταλήγει στη χώρα όπου έχει τη τιμή να τους φιλοξενήσει. Το τελετουργικό της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας προσελκύει το βλέμμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά το κόσμο. Αδιαμφησβήτητα αποτελεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός – στο οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – και  λειτουργεί ως μέγιστη προβολή – προώθηση της ιστορίας, του πολιτισμού μας, αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος. 

Πρόσφατα είδαμε το διαφημιστικό σποτ της Ολυμπιακής Επιτροπής με τις πόλεις σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας το οποίο έχει κατακλύσει τα social media.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μία από τις περιοχές που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία, η Σπάρτη, εξαιρείται της διαδρομής. Η φημισμένη ανά τον κόσμο ιστορία της λακωνικής πρωτεύουσας, σημαντικό στοιχείο της πολιτιστική μας κληρονομιάς και η μοναδική κουλτούρα της, που ενέπνευσαν ακόμα και το χολιγουντιανό κινηματογράφο, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.    

Ως Λάκωνες αλλά και ως θαυμαστές και υποστηρικτές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θεωρούμε ότι η Σπάρτη πρέπει να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Λακωνική – Σπαρτιατική ιστορία είναι αναμφισβήτητα κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος και η έμπρακτη απόδοση τιμής στην υφιστάμενη αυτή σχέση είναι χρέος όλων μας, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε για την ένταξή της.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

laconiatv.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πλήθος κόσμου η παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος Πρεσβεύομεν Γορτυνίαν και του τραγουδιού για την Κάτω Γορτυνία από το Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τροπαίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Τροπαίων, μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, παρουσίασαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση το διετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Πρεσβεύομεν Γορτυνίαν», καθώς και το πρωτότυπο τραγούδι που δημιούργησαν οι ίδιοι

Στη Χώρα Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη

Στις εκδηλώσεις για τη Θρησκευτική Πανήγυρη εις μνήμην του Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη, που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα Μεσσηνίας, την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Χώρας, παρουσία πλήθους πιστών.

Δημήτρης Πτωχός: Ο αγώνας δρόμου Καλαμάτας γίνεται δύναμη εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο

Με σχεδόν 3.000 δρομείς κάθε ηλικίας να γεμίζουν τους δρόμους, η Καλαμάτα απέδειξε έμπρακτα ότι το δρομικό κίνημα είναι μια ζωντανή κοινωνική δύναμη που κινητοποιεί μικρούς και μεγάλους, φέρνοντάς τους κοντά στον αθλητισμό, την υγεία και τη συμμετοχή. Η εικόνα της πόλης να «τρέχει» ενωμένη, από το κέντρο έως την παραλιακή διαδρομή, αποτέλεσε την καλύτερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ