Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου : Βραβείο «Καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου : Βραβείο

«Καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού»

  • BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023
  • Με τη σπάνια διάκριση του «Καλύτερου ελαιοπαραγωγού της Ευρώπης» τιμήθηκαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO)

Για το 2023, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε το 20ο Συνέδριο της CEUCO στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, μεταξύ 27 και 29 Οκτωβρίου.

Κάθε χρόνο, η καρδιά της υψηλής γαστρονομίας και οινολογίας της Ευρώπης, «χτυπά» δυνατά στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, γνωστού ως CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), το οποίο διενεργείται σε διαφορετική χώρα και πόλη.

Το ετήσιο Συνέδριο της CEUCO αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας, καθώς συμμετέχουν Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία, ενώ τα μέλη της CEUCO ξεπερνούν κατά πολύ τις δέκα χιλιάδες, έχοντας ως σκοπό τη διάδοση των πολιτιστικών, ιστορικών, και ποιοτικών διαστάσεων της γαστρονομίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας έχει δε θεσπίσει, μετά από αξιολόγηση, τα ετήσια βραβεία, με την ανάδειξη του ενός και μόνο, καλύτερου Ευρωπαίου στο είδος του (Best European).

Για το 2023 καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός αναδείχτηκε η εταιρεία «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, οι οποίοι τιμήθηκαν με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023 κατακτώντας την θέση από τους γευσιγνώστες και τα μέλη της CEUCO.

Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι, για πρώτη φορά βραβεύεται ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, στα δεκαεπτά χρόνια που υφίστανται τα υψηλού βαθμού δυσκολίας γαστρονομικά βραβεία και αναδεικνύουν τον καλύτερο Ευρωπαίο στο είδος του.

Στο φετινό συνέδριο στην Ισπανία, συμμετείχαν και δοκίμασαν τα αξιόλογα προϊόντα της κάθε χώρας εκατοντάδες σύνεδροι από όλη την Ευρώπη, αρχιμάγειρες, ειδικοί, γευσιγνώστες αλλά και παραγωγοί, ξενοδόχοι, εστιάτορες και προσκεκλημένοι της CEUCO, ενώ η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ήταν το σημείο αναφοράς, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων από την Ελλάδα, που ετοίμασαν οι αρχιμάγειρες του Acropolis Chef’s Club of Attica, μαζί με το Chef’s Club of Corfu και παρουσιάστηκαν για αξιολόγηση στους συνέδρους.

Η αποστολή της Ελληνικής Γαστρονομικής ομάδας, ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.Ο.Τ.

Η απονομή της σπάνιας αυτής βράβευσης στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έγινε στον ιδρυτή τους Γιώργο Σακελλαρόπουλο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme και τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, παρουσία πολιτικών, κοινωνικών και γαστρονομικών προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στην ευχαριστήρια ομιλία του στο τέλος της απονομής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, τους αντιπρόεδρους και τα μέλη της CEUCO, δήλωσε: «Στο πρόσωπο μου σήμερα, με το μοναδικά τιμητικό αυτό βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού (Best European Organic Olive Producer 2023), επιβραβεύεται η χώρα μου η Ελλάδα και ο τόπος μου η Σπάρτη, επιβραβεύεται η Ελληνική Ελαιοκομία αλλά και όλοι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γενικότερα. Σήμερα επιβραβεύεται με το σπάνιο αλλά πολύ ιδιαίτερο βραβείο σας, που αποτελεί βραβείο ζωής, η πολυετής προσπάθεια των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», που ξεκίνησε από ένα όραμα για να φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής Ευρώπης σήμερα. Σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, αποτελεί δε μεγάλη τιμή μου, και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε, εσείς και τα μέλη της CEUCO, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πόλη της Σπάρτης, στην Πελοπόννησο».

Στο φετινό συνέδριο της CEUCO, καταγράφηκαν οι προβληματισμοί της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας καθώς και οι εύλογες απορίες των επαγγελματιών  για τις αυξήσεις  στα προϊόντα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης ακούστηκαν σκέψεις για την ποιότητα, την ποικιλία και την προώθηση του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού της Ευρώπης, όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο Πρόεδρος της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Ο Αντιπρόεδρος της CEUCO κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης στην ομιλία του τόνισε ότι «το ταξίδι της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας εν έτη 2023 βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και ιδιαίτερα η βιώσιμη γαστρονομία δίνει μια διαφορετική πινελιά στις επαγγελματικές κουζίνες, που μαγειρεύουν πια «Τα πράσινα μενού». Η διαπίστωση ότι η παραγωγή τροφής σήμερα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον του αύριο, έχει οδηγήσει μερίδα του γαστρονομικού κόσμου, τόσο όσους βρίσκονται μέσα στην κουζίνα όσο και όσους διοικούν επισιτιστικές μονάδες, στην υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας, ενός νέου «οδικού χάρτη».

Οφείλουμε μέσα από κάποιες μικρές κινήσεις στην επιχείρησή μας και ιδιαίτερα στον κλάδο της γαστρονομίας, να ακολουθήσουμε τη βιώσιμη γαστρονομία και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη με μειωμένες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Μουζάκης.

CEUCO SAKELLAROPOULOS 3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δήμου Τρίπολης για προστασία πολιτών από τη μεταφορά σκόνης

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική και κυρίως από την έρημο της Σαχάρα και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επισημαίνει τα ακόλουθα: To φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία οποιουδήποτε ατόμου, όμως συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες ευάλωτες ομάδες:Παιδιά και βρέφηΗλικιωμένα

ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ appeared first on .

6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 1000μ & 21χλμ

Σάββατο: 18/05 11:00-13:30 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως (νέες εγγραφές μόνο για τα 1000m) .Κυριακή: 19/05: 11:00-17:00 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως. 17:00 Μεταφορά δρομέων στο χώρο εκκίνησης από πλατεία Άρεως. 18:00Εκκίνηση 21km Πάρκο Αλύγιστων – Άγιος Αθανάσιος πλησίον Φυλακών Τρίπολης. 18:30Εκκίνηση 1000m Πλατεία Άρεως. 20:30Τελετή απονομών

Πρόοδος στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, κάτι που διαπίστωσε σε αυτοψία του στο εργοτάξιο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Εργασίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τον εργολάβο στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο, στη σκηνή του θεάτρου καθώς και στη μεταλλική κερκίδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο