Με καλές προοπτικές θα ξεκινήσουν οι Ναβαλίνες πάνω από 18 λεπτά αναμένουν τον χυμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή Ναβαλίνων στις πρώιμες περιοχές της Αργολίδας. 

Τα λίγα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια από τις περιοχές της Λακωνίας έχουν υψηλές τιμές και ζήτηση και οι παραγωγοί του Άργους ευελπιστούν να συνεχιστεί η καλή πορεία των τιμών και για τις Ναβαλίνες.

Ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, από τον Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η περιοχή μου είναι από τις πρώιμες και οι πρώτες κοπές για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα. Μετά την Αργολίδα θα ξεκινήσουν κοπές και στη δυτική Ελλάδα.

Πάντως το κλίμα στην αγορά είναι θετικό, με τις τιμές παραγωγού για τα λίγα Βαλέντσια που έχουν απομείνει στις περιοχές της Λακωνίας να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα γύρω στα 1,40 ευρώ το κιλό, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Σε υψηλά επίπεδα βλέπουμε και τις τιμές του χυμού πορτοκαλιών στα Βαλέντσια.

Φέτος έχουμε μια όψιμη χρονιά και οι ποσότητες είναι καλές. Υπάρχει ζήτηση για εξαγωγές αλλά ακόμη δεν έχουμε ακούσει επίσημα τιμές στην περιοχή. Αναμένεται να υπάρξει καλή πορεία στις τιμές εξαγωγής. Όμως οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να βιάζονται να κάνουν κοπές αλλά να περιμένουν να αποκτήσουν τα πορτοκάλια τα σωστά σάκχαρα.  

Όσον αφορά την τιμή χυμού παγκοσμίως ακούμε ότι είναι σε υψηλά επίπεδα. Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι και στην Αργολίδα (όπως προηγήθηκε η Λακωνία) θα έχουμε καλές τιμές για τον χυμό και θα κυμανθεί, από 18 έως 20 λεπτά, για τις Ναβαλίνες και τα Μέρλιν. Παντού οι τιμές είναι σε υψηλά επίπεδα και θα πρέπει και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών να αναπληρώσουν το εισόδημά τους». 

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών (Incofruit Hellas) , οι εξαγωγές πορτοκαλιών προς γειτονικές χώρες για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ανέρχονται σε 452 τόνους. Όπως υποστηρίζουν πέρυσι οι πρώτες κοπές για τις Ναβαλίνες ξεκίνησαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Φέτος όμως ήδη έχει αρχίσει η διακίνηση πράσινων και ανώριμων και ατυποποίητων πορτοκαλιών.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Δημήτρης Πτωχός: Με σχέδιο και συνεργασία, αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας της Πελοποννήσου

Με ισχυρό αποτύπωμα συνεργασίας και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Αρκαδία, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης

Δημοσίευση διαγωνισμού για το ακίνητο Καταρράκτες Παράταση προθεσμίας

Η «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ» προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του τουριστικού ακινήτου «Καταρράκτες», στο Λουτράκι. Το ακίνητο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρος Λουτρακίου – Περαχώρας Τιμή εκκίνησης: 42.000 € ετησίως Δίνεται παράταση δεκαπέντε (15) ημερών για την υποβολή προσφορών. Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 21/05/2026 Ο διαγωνισμός αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ