Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων στο Δήμο Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι αυξανόμενες ανάγκες του αστικού πληθυσμού σε νερό και η εξάντληση των υπαρχόντων υδάτινων πόρων, καθιστούν πρωταρχικής σημασίας τη βιώσιμη και αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού που παρέχονται για αστική χρήση.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπόνησε σχετική μελέτη την οποία υπέβαλε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, η οποία εγκρίθηκε και το έτος 2021 ύστερα από διαγωνιστικές διαδικασίες, η COSMOTE εγκατέστησε 213 παλμικά παροχομέτρα (έξυπνοι μετρητές) στις υδροληψίες του δικτύου ύδρευσης (Δ.Ε Βοιών:77, Δ.Ε Μολάων: 31, Δ.Ε Ζάρακα: 24, Δ.Ε Ασωπού: 17 και Δ.Ε Μονεμβασίας: 64, καθώς και 102 βαλβίδες αντεπιστροφής στις δεξαμενές του δικτύου ύδρευσης του Δήμου (Δ.Ε Βοιών: 47, Δ.Ε Μολάων: 16, Δ.Ε Ζάρακα: 5, Δ.Ε Ασωπού: 6 και Δ.Ε Μονεμβασίας: 28, συνολικού προϋπολογισμού 460.114,40 €, για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση και διαχείριση της παροχής και κατανάλωσης νερού, σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια, προκειμένου να επιτυγχάνεται  εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, σταθεροποίηση της πίεσης του νερού, έλεγχος της ποιότητάς του, ανίχνευση τυχόν διαρροών, ενώ μειώνονται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας και οι δημοτικές δαπάνες. 

Πρόκειται για το πρώτο έργο μέτρησης ύδατος στην Ελλάδα που υλοποιείται με τη χρήση τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο