Συμβάσεις έργων 3,7 εκ ευρώ στην Π.Ε. Λακωνίας

Συμβάσεις έργων στην Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 3.720.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβάσεις έργων στην Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 3.720.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

Τα έργα αυτά αφορούν στην αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια την περιοχή του -“η Περιφέρεια ‘χρωστά’ στην περιοχή της Μάνης, η οποία μεταξύ άλλων συμβάλει τα μέγιστα στο τουριστικό εισόδημα, καθώς την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Οι συμβάσεις που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνα Τζινιέρη, αφορούν, αφ’ ενός στην αποκατάσταση των βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 α) στον επαρχιακό δρόμο 20 Καρβελάς – Μυρσίνη, από το 9ο χιλιόμετρο του δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη, έργο προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, β) στον επαρχακό δρόμο 17 Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη, έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, γ) στον επαρχιακό δρόμο 18 Γύθειο – Πλάτανος – Μυρσίνη – Σιδηρόκαστρο, έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και αφ’ ετέρου στην συντήρηση του επαρχιακού δρόμου 23 στο τμήμα Κοκκάλα – Λάγια – Αλικα και του επαρχιακού δρόμου 13 Γοράνοι – Βασιλική, έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, θα βρεθεί εκ νέου στη Λακωνία και το επόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου, όπου θα έχει συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στη Μονεμβασιά, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, θα υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις για τα συνολικού προϋπολογισμού περί τα 7 εκατομμύρια έργα του ανελκυστήρα και του φωτισμού του κάστρου, όπως και για το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, το οποίο θα διαμορφωθεί σε μουσείο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου