Σπάρτη: Χωρίς μέτρα κατά της διάδοσης κορωνοιού οι μεταφορές των μαθητών με λεωφορεία στα σχολεία (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εικόνες που μας προσβάλουν σαν σύγχρονη κοινωνία (εν μέσω πανδημίας) είναι αυτές που βλέπεις τους μαθητές να τους “στοιβάζουν” σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή Ταξί χωρίς περιορισμούς στην πληρότητα των οχημάτων που τους μεταφέρουν.

[iframe width=”700″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/drMpKjf-7cA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Όμως το ίδιο δεν ισχύει και για το επιβατικό κοινό, δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι οι στιγμές που αναρωτιέται κάποιος , όταν ένα λεωφορείο πάει Σπάρτη – Αθήνα ο νόμος λέει πληρότητα έως 65% και στα ταξί (τώρα) έως 2 άτομα για υγειονομικούς λόγους και καλώς το λέει(ενδεχομένως), για τους μαθητές ,για τα παιδιά μας δεν ισχύει…
Η Σπάρτη εδώ και ένα μήνα περίπου είναι κόκκινη, οι περιορισμοί συνεχίζονται , μια πρόβλεψη για τα παιδιά μας όμως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει.
 
Πριν λίγες μέρες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων  από σχολεία του Δήμου Σπάρτης έστειλαν επιστολή που ζητούσαν από τον δήμο να παρέμβει και να κλείσουν κάποια σχολεία λόγω αυξημένων κρουσμάτων, άραγε ήξεραν οι γονείς πως στοιβάζονται τα παιδιά τους στα μέσα μεταφοράς?
Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης , ο δήμαρχος ,οι επικεφαλής των παρατάξεων γνώριζαν τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών, αν όχι τώρα γνωρίζουν άρα περιμένουμε την αντίδρασή τους.
 
Η περιφέρεια η οποία είναι αυτή που πληρώνει την μεταφορά το γνώριζε άραγε, αν όχι τότε και αυτή πρέπει να παρέμβει προς την κυβέρνηση, ή έστω με δική της πρωτοβουλία ας μισθώσει παραπάνω οχήματα για να γίνεται η μεταφορά πιό ασφαλής.
Το υπουργείο Παιδείας που πήρε την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία, και καλώς έπραξε κατα τους ειδικούς,  δεν έπρεπε να σκεφτεί και τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς των μαθητών?
 
Σίγουρα υπάρχει κόστος το να μοιράσεις τους επιβαίνοντες σε λεωφορεία και Ταξί…αλλά εδώ μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ίδια μας τα παιδιά για το μέλλον αυτού του τόπου. 
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα αντιδράσουν, και ότι υπάρχει ελπίδα…για το αύριο!
 
Οι εικόνες από το ρεπορτάζ μιλούν από μόνες τους , όμως στην κάμερα του Spartanews.gr μιλούν και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λακωνίας κ.Δαμιανός Σταθάκος και ο πρόεδρος της μεταφορικής εταιρείας (Ταξί) της Σπάρτης κ.Σωτήρης Ροϊνός.

Ρεπορτάζ: Τάκης Κούρος – Spartanews.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο