Κέντρο Πρόληψης ΔΙΑΥΛΟΣ: “Βιωματικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας”

Ζούμε σε μία εποχή όπου επικρατεί μεγάλη συχνότητα κρίσεων και οξέων επεισοδίων κρίσεων, με αποκορύφωμα την πανδημία κορονοϊού που μαστίζει τους τελευταίους μήνες όλον τον πλανήτη και τη χώρα μας. Ως κρίση ορίζεται μία οξεία διατάραξη της ψυχολογικής ομοιόστασης, στην οποία οι συνήθεις μηχανισμοί αντιμετώπισης που διαθέτει το άτομο αποτυγχάνουν και υπάρχουν ενδείξεις δυσφορίας και διαταραχής στη λειτουργικότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζούμε σε μία εποχή όπου επικρατεί μεγάλη συχνότητα κρίσεων και οξέων επεισοδίων κρίσεων, με αποκορύφωμα την πανδημία κορονοϊού που μαστίζει τους τελευταίους μήνες όλον τον πλανήτη και τη χώρα μας. Ως κρίση ορίζεται μία οξεία διατάραξη της ψυχολογικής ομοιόστασης, στην οποία οι συνήθεις μηχανισμοί αντιμετώπισης που διαθέτει το άτομο αποτυγχάνουν και υπάρχουν ενδείξεις δυσφορίας και διαταραχής στη λειτουργικότητά του.
Η κύρια αιτία μιας κρίσης είναι ένα έντονα στρεσογόνο, τραυματικό ή απειλητικό γεγονός σε συνδυασμό με την αδυναμία του ατόμου να το διαχειριστεί με τους προγενέστερους μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας είναι κατεξοχήν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης και χρειάζονται διπλή υποστήριξη: αφενός για να διαχειριστούν τα δικά τους πρωτόγνωρα  συναισθήματα μπροστά στο γεγονός ή τη συνθήκη που βιώνεται ως απειλή, αφετέρου για να στηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίση και αναζητούν την επαγγελματική βοήθειά τους.

 Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες αυτές, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» διοργανώνει, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Γραφείο Εκπαίδευσης  του Νοσοκομείου Μολάων, Βιωματικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας βασισμένο στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση με θέμα «Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεως», με συντονίστριες την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγο και την Ασπασία Γκουντούνα, Κοινωνική Λειτουργό.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Βιωματικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας «Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεως»

Διοργάνωση: Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ»  Συντονίστριες: Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος MSc  Ασπασία Γκουντούνα, Κοινωνική Λειτουργός

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας zoom, κάθε Τρίτη και ώρα 16:00 -19:00, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Παρόλο που οι συναντήσεις μας θα είναι διαδικτυακές, το Σεμινάριο θα έχει, όπως προαναφέρθηκε, έντονα βιωματικό χαρακτήρα. Στο Σεμινάριο θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 25 άτομα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο kprolip.lakonias@gmail.com αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail στο οποίο θα αποστέλλεται το link για την σύνδεση με το zoom. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

           Με τιμή

    Γκουντούνα Ασπασία

     Κοινωνική Λειτουργός

 Επιστημονικά Υπεύθυνη

   Του Κέντρου Πρόληψης

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης