Στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου 2026 στη Σπάρτη εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» και τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος τίμησε με

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου 2026 στη Σπάρτη εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» και τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής συνείδησης και της συλλογικής μνήμης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη σύγχρονη σημασία της, καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ σχετικού με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1913–1923. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από μουσική παρουσία με ποντιακή λύρα, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο συμβολικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ανέφερε:

«Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί χρέος όλων μας. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας μας και οφείλουμε να το θυμόμαστε, να το τιμούμε και να το μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» για την διοργάνωση και γιατί τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τη γνώση, την ιστορική ευθύνη και την ενότητα της κοινωνίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν ουσιαστικό φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της ιστορικής γνώσης και της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.