Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δημοπράτηση έργων συντήρησης και ασφάλειας του οδικού δικτύου της ΠΕ Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκηρύχθηκαν δύο σημαντικά έργα που αφορούν στη βελτίωση και συντήρηση τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και πιο συγκεκριμένα:

  1. «Βελτίωση – συντήρηση της Ε.Ο. 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και της Επ. Οδού 4 Σπάρτη – Γεράκι – Άγιος Δημήτριος», συνολικού προϋπολογισμού 000,00 ευρώ, και
  2. «Βελτίωση – συντήρηση της Επ. Οδού 19 Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας και της Επ. Οδού 23 Αρεόπολη – Κότρωνας – Γερολιμένας», συνολικού προϋπολογισμού 000,00 ευρώ.

Τα έργα περιλαμβάνουν κρίσιμες παρεμβάσεις, όπως η αποκατάσταση και αντικατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, η αποκατάσταση τεχνικών έργων, η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (διαγραμμίσεις, πινακίδες) και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (Σ.Α.Ο) σε επικίνδυνα σημεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε τις συστηματικές παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή του. Με προτεραιότητες που ορίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, επεμβαίνουμε στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νομού με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ασφάλεια των πολιτών.

Οι υποδομές αυτές δεν αποτελούν απλώς δρόμους· είναι αρτηρίες ζωής που ενώνουν ανθρώπους, κοινότητες και ευκαιρίες.

Τα δύο αυτά έργα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιούμε για την αναβάθμιση των υποδομών του τόπου μας. Εστιάζουμε σε σημεία που παρουσιάζουν υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο ή σοβαρές φθορές, ώστε να διασφαλίσουμε ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 3 Μαΐου

Σήμερα Σάββατο, 3 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Μαύρας...

Άνεργοι: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης τους με αντικείμενο τη μαγειρική

Συνολικά 15 άνεργοι 18-60 ετών θα καταρτιστούν στη μαγειρική...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και υποχώρηση των ανέμων

Με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο φτάνοντας σε ορισμένες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ