Βερούτης: «Συγχαρητήρια στον Φώτη Ζησιμόπουλο για τη μεγάλη νίκη του στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ – Ενός αγώνα αξιών και ιστορίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μια ακόμα χρονιά, ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθώντας τον αθλητισμό και τις πολιτιστικές αξίες της Σπάρτης, στήριξε θερμά την εκδήλωση συνδράμοντας τον Διεθνή Οργανισμό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και τον Δήμο Σπάρτης. Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τη διαδρομή των 245 χιλιομέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μια ακόμα χρονιά, ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθώντας τον αθλητισμό και τις πολιτιστικές αξίες της Σπάρτης, στήριξε θερμά την εκδήλωση συνδράμοντας τον Διεθνή Οργανισμό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και τον Δήμο Σπάρτης.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τη διαδρομή των 245 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος, σημειώνοντας χρόνο 20 ώρες, 18 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, κατέκτησε τη νίκη για τέταρτη διαδοχική χρονιά, πετυχαίνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών. Ο τερματισμός έγινε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης.

Η τελετή λήξης και απονομής των μεταλλίων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, συνοδευόμενη από συναυλία, προσφέροντας στους αθλητές και το κοινό μια αξέχαστη εμπειρία.

Στην απονομή παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, που παρότι η βούληση του ήταν να βρίσκεται σήμερα στην Σπάρτη, η καταστροφική πυρκαγιά, που αυτή τη στιγμή πλήττει την Κορινθία, επέβαλλε την εκεί παρουσία του, δίπλα στους πληττόμενους συνανθρώπους μας.

Καλωσορίζω στην πόλη μας τους υπεραθλητές του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ που με τη συμμετοχή τους και τον αγώνα τους, τιμούν την Σπάρτη, την ιστορία και τις αξίες της. Αξίες με τις οποίες μεγάλωναν τα Σπαρτιατόπουλα θεωρώντας “μάνα” την πατρίδα τους και σπίτι τους την πόλη.

Η Σπάρτη τιμούσε τους ήρωές της με ένα στεφάνι ελιάς, από το ευλογημένο δέντρο της Λακωνίας, ίδιo με το στεφάνι που σήμερα “στεφάνωσε” όλους εσάς, που τερματίσατε στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, επιβεβαιώνοντας έτσι την Ηροδότεια αφήγηση που έφερε τον ημεροδρόμο Φειδιππίδη, να έχει πράξει το ίδιο κατά την αρχαιότητα.

Συγχαίρω επίσης τον Διεθνή Σύνδεσμο “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ” για την διοργάνωση του υπερμαραθωνίου, τον Δήμο Σπάρτης για την υποδοχή των αθλητών και την διοργάνωση της τελετής λήξης και τέλος συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης μας, που επί 42 χρόνια στηρίζουν εθελοντικά τον αγώνα που μας συνδέει με την ένδοξη ιστορία μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσει να στηρίζει το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του αγώνα που την διατρέχει και καταλήγει στην ιστορική πόλη της Σπάρτης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!»

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου