Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Δερμάτης και μέλη της Κοινότητας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Στέλιος Μεϊμέτης, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Νεάπολης Ευάγγελος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Παυλάκης, ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Μιχαλέτος και πλήθος κόσμου.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

>

ΦΩΤΟ: Κώστας Ζουμπουλάκης

Μονεμβασία

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Πλάκα» από τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, παρουσία του Αντιδημάρχου Σταύρου Χριστάκου, του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Νικολινάκου, των Δημοτικών Συμβούλων Μαρία Χαραμή, Βασίλη Κουλουβάκου, Νεκτάριου Μαστορόπουλου και Άννας Βλάχου, του Προέδρου Παναγιώτη Γράφου και μελών της Κοινότητας, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας Νεκτάριου Γάγκα, του εκπροσώπου του 1ου Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας Γεωργίου Μπιράκου και πλήθος κόσμου.

Αρκετοί νέοι, ακολουθώντας το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

Μολάοι

Στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, ο αγιασμός των υδάτων έγινε στο φαράγγι του Λάρνακα από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, του Προέδρου Αναστασίου Θεοδωρακάκου και μελών της Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

 

ΦΩΤΟ: Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Ελένη Ζερβάκου

Ελιά

Στο γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Βλαχάκη, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Κολιάκου, του προέδρου της Κοινότητας Γεώργιου Ποντίκη και πλήθος κόσμου.

Τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μετά το πέρας της εορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

 

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης

Πλύτρα

Στην Πλύτρα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ασωπού π. Γεώργιο Κότσαλη και τον εφημέριο Παπαδιανίκων π. Γεώργιο Κάμπρα, παρουσία των Αντιδημάρχων Πιερρή Παπαδάκη και Ιωάννη Σουρλά, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Παναγιώτας Αλειφέρη, της προέδρου Αφροδίτης Αρώνη και μελών της Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Αρκετοί και εδώ νέοι, έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

ΦΩΤΟ: Παναγιώτα Αλειφέρη, Παναγιώτης Παπαδάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο