Συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου Ευρώτα με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει εισέλθει ο Δήμος Ευρώτα, με όσα έργα έχουν συντελεστεί και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσίασε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος στην επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, ζητώντας, παράλληλα, από την κυβέρνηση να κάνει τολμηρότερα βήματα στο επίπεδο της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργο Σταμάτη, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λακωνία, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου την Σκάλα και το Δημαρχείο Ευρώτα, όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Βέρδος ενημέρωσε την κ. Μακρή για το έργο που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στο Δήμο Ευρώτα, αναφέρθηκε ειδικότερα στον τομέα της Παιδείας και στην έγκριση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία παιδικού σταθμού στις Κροκεές, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες που υπάρχουν, ειδικά σε ό,τι αφορά στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου, ζητώντας την ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση αυτής της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Παιδείας εξήρε το έργο που έχει γίνει στο Δήμο Ευρώτα, δίνοντας βαρύτητα στο γεγονός ότι ενώ ο Δήμος δεν συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους της χώρας, παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα και διεκδικητικότητα στον τομέα της αξιοποίησης πόρων και ένταξης σε μείζονος σημασίας προγράμματα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Διαβεβαίωσε, δε, ότι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα μεταφέρει εκ νέου τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη της σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις και να διευκολυνθεί η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει εισέλθει ο Δήμος Ευρώτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων 500 ωφελουμένων από τον Δήμο Οιχαλίας για κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση

Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψηφίους...

Πυρκαγιά στην Αργολίδα από Λυρκεία προς Δούκα – Κλήθηκαν εναέρια μέσα

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής λίγο πρίν τις 12 το...

Πανελλήνιες 2024: Βήμα – βήμα η δημιουργία κωδικών για την υποβολή μηχανογραφικού

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία...

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Ισχυροί άνεμοι έως και τοπικά επτά - οκτώ μποφόρ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο