Ανακύκλωση και Διανομή ενημερωτικού υλικού στο Δήμο Ελαφονήσου

Η ανακύκλωση, κατόπιν του προγράμματος που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, είναι πλέον γεγονός για το Νησιωτικό Δήμο Ελαφονήσου.

“Σήμερα ο Δήμος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεύρυνση του προγράμματος, έχοντας τοποθετήσει κάδους και κώδωνες συλλογής χάρτινων, πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών σε τέσσερα (4) σημεία του οικισμού της Ελαφονήσου.

Θέτοντας την ανακύκλωση συσκευασιών στην καθημερινότητά μας προσδοκά σε βιώσιμη ανάπτυξη και διαμορφώνει μία έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση την οποία κληροδοτεί -μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον- στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο η ανακύκλωση αφορά όλους μας και καθώς η επιτυχία της είναι υπόθεση συλλογική, οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση για να διασφαλίσουμε στους δημότες και επισκέπτες μας καλύτερες συνθήκες ποιοτικής διαβίωσης.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να είμαστε διαρκώς ενεργοί και συνειδητοποιημένοι, γιατί με τον τρόπο αυτό, αφενός μεν προστατεύουμε το περιβάλλον, αφετέρου δε εξοικονομούμε ενέργεια και φυσικούς πόρους, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε την αισθητική του Νησιού μας και δημιουργούμε μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Το πρόγραμμα για την ανακύκλωση έχει προετοιμαστεί και οργανωθεί κατάλληλα και είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένο με την δική σας ενεργή συμμετοχή και στήριξη.

Σας καλώ όλους και όλες να κάνουμε μαζί την ανακύκλωση Στάση Ζωής, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αγάπη για τον Τόπο μας”, τονίζει η Δήμαρχος Ελαφονήσου, Ευσταθία Λιάρου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο