Νοεμβρίου 30, 2020

Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου 2015

Μαρτίου 12, 2015

Ο Δήμος Σπάρτης στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, συμμετείχε για πρώτη φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού κ. Χρήστο Αλεξάκο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού κ. Χρήστο Μητράκο.

Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης ήταν κομβικής σημασίας, καθώς για πρώτη φορά οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το τουριστικό μας προϊόν.

Η έκθεση ITB Βερολίνου διατήρησε την πρωτοκαθεδρία ως η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως καθώς φέτος σημειώθηκε νέο ρεκόρ επισκεπτών. Συγκεκριμένα 175.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της εκ των οποίων οι 115.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες και οι υπόλοιποι ιδιώτες. Επίσης, συμμετείχαν 10.096 εκθέτες από 186 χώρες και ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται στα 6,7 δις ευρώ. Κατά τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης παρευρέθησαν 5.180 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 75 χώρες καθώς και 127 διεθνείς αντιπροσωπείες αποτελούμενες από αρχηγούς κρατών, πρέσβεις, υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά ενώ το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου.

sparti itb15

Θετικά είναι τα μηνύματα της γερμανικής αγοράς καθώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία, καθοριστικό ρόλο στην πορεία των κρατήσεων από τη Γερμανία προς Ελλάδα προβλέπεται να διαδραματίσει η πορεία των συζητήσεων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ανταποκρίσεις και τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ και οι φιλογερμανικές ή μη στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της έκθεσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Μέσω του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου έγιναν επαφές με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι και προσκλήθηκαν να επισκεφθούν το Δήμο μας και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του τουριστικού μας προϊόντος.

Επίσης συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία δια της εκπροσώπου κ. Αγαπάκη, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αποστολής πληροφοριακού υλικού όσο και πρόσκλησης δημοσιογράφων για στοχευμένη παρουσίαση σε Γερμανικά ΜΜΕ.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν υποδειγματική και εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο τη σύνθεση των δυνάμεών μας προσβλέποντας σε ενίσχυση του συνολικού τουριστικού προϊόντος στο μέλλον.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia