Παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης στην τελετή υποδοχής του ανακατασκευασμένου αεροσκάφους "Spitfire MJ755"

Ιουνίου 02, 2021
Στην τελετή υποδοχής του ανακατασκευασμένου εμβληματικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, “Spitfire MJ755”, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Η ανακατασκευή του “Spitfire MJ755”, που πέταξε ξανά μετά από 68 χρόνια στον ουρανό της Ελλάδας, έγινε στα πλαίσια πρότασης του κοινωφελούς ιδρύματος “ΙΚΑΡΟΣ” προς την Πολεμικής Αεροπορία, για δημιουργία μιας Μονάδας Ιστορικών Αεροσκαφών, μια μοίρα vintage αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν θα εντάσσεται κάτω από Πολεμικό Μουσείο, αλλά θα είναι μια Μοίρα πολεμικών αεροσκαφών που θα πετάνε, με πολεμικά νούμερα.

Άλλα αεροπλάνα που εκτέθηκαν στη βάση της Δεκέλειας είναι τα παρακάτω:

  1. Dacota DC-3
  2. Mirage F1C
  3. Corsair A7
  4. F102 Delta Dart
  5. f4 Phantom
  6. F5 Tiger
  7. F104 Starfighter
  8. F86 Sabre

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με το οποίο ο Δήμαρχο Σπάρτης είχε σύντομη εποικοδομητική συζήτηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης να επισκεφθεί την Σπάρτη περί τα τέλη Αυγούστου, ως επικεφαλής των Εορτασμών μας για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, η Πρέσβυς της Βρετανίας και λάτρης της Σπάρτης κ. Καίητ Σμιθ, ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός  που χρηματοδότησε τις επισκευές και ο Άγγλος πιλότος Dan Griffith ο οποίος  εντυπωσίασε με τα ακροβατικά του και αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Δημάρχου να επισκεφθεί τη Σπάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 2 Ιουνίου 2021 %22:%Ιουν

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia