Ιουνίου 01, 2020

Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ Σπάρτης (video - pics)

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του Ξένια στην Σπάρτη. Οι υπογραφές έπεσαν με τον ανάδοχο του έργου που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Λακωνικής Πρωτεύουσας

Το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του «Ξενία Σπάρτης και της μετατροπής του σε κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων, που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή Βαλιώτη τον Μάιο του 2017, τρία χρόνια μετά μπαίνει σε «τροχιά» υλοποίησης. Η καθοριστική για την πορεία του έργου εξέλιξη ήταν η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ», για την τεχνική υλοποίηση που επικυρώθηκε το πρωί της Τρίτης 19/5.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ, αφορά σε παρεμβάσεις στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» Σπάρτης, με αντικείμενο την αποκατάσταση, τη βιοκλιματική αναβάθμιση και την αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, ώστε να στεγάσει με ασφάλεια και άνεση το «Κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων» του Δήμου Σπάρτης. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και όσα ορίζει η απόφαση του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia