Κατηγορηματικά αντίθετος με την έλευση μεταναστών στην Σπάρτη δηλώνει ο Π. Δούκας

ΣΠΑΡΤΗ. Με την ελπίδα ότι συμφωνούν μαζί του βουλευτές και Περιφέρεια ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας τοποθετήθηκε για το θέμα των μεταναστών. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ψηφιστεί κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν αποδέχεται την εγκατάστασης Προσφύγων / μεταναστών στη Σπάρτη.

Ο κ. Δούκας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια οδηγία από το Κράτος για τη διαχείριση της καθημερινής διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Η τοποθέτησή του έχει ως εξής:

1. Η θέση μου είναι δεδομένη! Όπως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει από τον Σεπτέμβριο, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την έλευση μεταναστών στην πόλη μας.
2. Η Σπάρτη ήδη βαρύνεται από δικά της προβλήματα (ασφάλειας, πρόνοιας, υποδομών και πλήθος άλλων), που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε.
3. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλη η χώρα υποφέρει από το μεταναστευτικό ζήτημα. Τα ελληνικά νησιά, αποδέκτες αυτών των ροών προσφύγων και μεταναστών είναι σε τραγική θέση. Αντιλαμβανόμαστε ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και αδιάφορος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
4. Η Κυβέρνηση στάθμισε όλα τα δεδομένα και πήρε τις αποφάσεις της για όλη την Επικράτεια. Αλλά δεν ερωτηθήκαμε και δεν συναινέσαμε.
5. Υπό αυτές τις συνθήκες, πετύχαμε μέχρι στιγμής το ΚΑΛΥΤΕΡΟ δυνατό, το λιγότερο χειρότερο που μπορούσε να γίνει. Πρόκειται για 233 μετανάστες (πάνω από 85% Συριακής εθνικότητας, από ότι μας είπαν), κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά (περίπου 100 είναι παιδιά κάτω των 15 ετών εκ των οποίων υπάρχουν 36 παιδιά κάτω των 2,5 ετών).
5. Η νέα πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ο αριθμός των μεταναστών στη Σπάρτη (Sparta Inn), θα ανέλθει στους 281 (233 που ήδη κατέφτασαν και 48 που η άφιξή τους αναμένεται τις προσεχείς ημέρες!)
6. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, η συνολική παραμονή τους στη πόλη μας θα διαρκέσει 6 μήνες, δηλαδή, πλην του μηνός που ήδη παρήλθε, θα παραμείνουν 5 μήνες στην πόλη μας!
7. Καταστήσαμε και καθιστούμε σαφές (και μέσω αυτής της δημόσιας δήλωσης), ότι η Σπάρτη είναι μικρή πόλη! Δεν αντέχει πλήθος μεταναστών, από τόσα μέρη, και με τόσο και τόσα διαφορετικά ήθη και συνήθειες και κοινωνικές αντιλήψεις.
8. Φυσικά καταδικάζουμε οποιαδήποτε χρήση βίας ως μέσω αποτροπής της έλευσής τους. Δεν είναι αυτή η Σπάρτη!
9. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια οδηγία από το Κράτος για τη διαχείριση της καθημερινής διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.
10. Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε έχουμε εντοπίσει έτοιμο σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του αστυνομικού, νοσηλευτικού και προνοιακού δυναμικού της πόλης μας, και άλλων υποδομών από το Κράτος!
11. Τις επόμενες μέρες θα συνεργασθούμε στενά με φορείς και ομάδες πολιτών για την καλύτερη διαχείριση του θέματος αυτού.
12. Αυτονόητο είναι ότι θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα θεωρούμε ότι επιβάλλεται και ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε δεδομένης της κατάστασης.
13. Κάθε σκέψη ή σχεδιασμός της Κυβέρνησης για πιθανή χρησιμοποίηση του ΚΕΕΜ, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους και σαφώς θα προκαλούσε νέα μεγαλύτερη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
14. Στα χωριά γύρω από την πόλη της Σπάρτης, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για κρούσματα παραβατικότητας και ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, κυρίως τις βραδινές ώρες. Σαφώς αυτό δεν σχετίζεται με τους νεοφερμένους μετανάστες, αλλά το επισημαίνω για να τονίσω την ήδη επιφορτισμένη κατάσταση.
15. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε εγρήγορση, μαζί με τα όργανα δημόσιας τάξης, για να αντιμετωπίσουμε καθετί παραβατικό, που θα υποπέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε πολίτη.
16. Μετά την άφιξη των μεταναστών στο Sparta Inn, τους επισκέφθηκα προσωπικά και ζήτησα να σεβαστούν τον τόπο διαμονής και φιλοξενίας τους, τα ήθη μας, καθώς και να είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους, μη δίνοντας καμία αφορμή για οποιοδήποτε παράπονο.
17. Ελπίζουμε η τοποθέτηση αυτή να βρίσκει σύμφωνους τους βουλευτές μας, τις Περιφερειακές και τις υπόλοιπες αρχές του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ Δούκας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά των προσφύγων / μεταναστών να μην δεχθούν υπηρεσίες Παιδείας, θέση που δημιούργησε αντίδραση.

Πηγή  Notospress

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο