Χριστούγεννα στη Βαμβακού Λακωνίας, το χωριό των παραμυθιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για δεύτερη χρονιά ένα ολόκληρο χωριό, η Βαμβακού Λακωνίας, στολίζεται για να υποδεχθεί επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Το εγχείρημα που ξεκίνησε πέρυσι από την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και το χωριό των δέκα μόνιμων κατοίκων στην καρδιά του Πάρνωνα αποτελεί σημείο αναφοράς πολλών ΜΜΕ σε όλη τη χώρα.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/iKlYedp_O_Y” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Φέτος χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που θα παραμυθοξεναγηθούν στην Βαμβακού, αρχής γενομένης από σχολεία που από τις 12 Δεκεμβρίου πήραν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργάνωσε η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.

Με αφηγήσεις ελληνικών παραμυθιών και μύθων, με παραστάσεις Καραγκιόζη καθημερινά, με εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών για παιδιά, αυτά τα Χριστούγεννα μπορούν στη Βαμβακού να μας θυμίσουν αξίες και παραδόσεις που λησμονούμε και έχουμε ανάγκη να απογειώσουν τη φαντασία μας μαζί με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στο ιδιόκτητο οίκημα, στο κέντρο του χωριού, που στεγάζεται η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, οι παραστάσεις θα δίδονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το κοινό μπορεί να προσφέρει στολίδια που δεν χρειάζεται για να χρησιμοποιηθούν στο στολισμό της επόμενης χρονιάς, καθώς πολλά δωρίζονται σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Οι ενήλικες θα βρουν μια ιδανική βιβλιοθήκη καταφύγιο παραμυθιών, για να θυμηθούν τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν δικά τους παραμύθια και τραγούδια δίπλα στο τζάκι. Τα θεματικά πάρκα και ιδιαίτερα εκθέματα είναι είκοσι, ενώ σ’ όλο το κτήριο της Ακαδημίας έχει αξιοποιηθεί κάθε γωνιά του για να χωρέσει τους επισκέπτες.

Στους δρόμους του χωριού έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με ρήσεις και ποιητικά αποσπάσματα ελλήνων και ξένων ποιητών.

Η Φάτνη βρίσκεται σε φυσικό βράχο-μικροσπήλαιο και όλες οι μορφές αποτελούνται από αυθεντικές αγιογραφίες.

Τα περισσότερα εκθέματα έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά και δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να διδαχθούν ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο.

Τα φυσικά υλικά της περιοχής, ξύλο, πέτρα, θάμνοι, δίνουν έναν χαρακτήρα στο στολισμό που δένει απόλυτα με την αρχιτεκτονική του χωριού. Κατά την διάρκεια όλων των ημερών θα συνεχιστούν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Στα ίχνη της Βαμβακούς». Το κοινό μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα σ’ αυτά.

Η είσοδος σ’ όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ σε όλους τους επισκέπτες θα προσφέρονται δωρεάν αφεψήματα και εδέσματα.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης.

Η υποστήριξη του Συνδέσμου των Απανταχού Βαμβακιτών, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης δίνουν την δυνατότητα στους διοργανωτές να προσφέρουν και πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια των εορτών.

Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού θα υποδέχεται το κοινό καθημερινά έως τις 4 Ιανουαρίου.

Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού “Η Βαμβακού”

Διδασκαλείο Βαμβακού Λακωνίας, ΤΚ 23067

Τηλ: ​6983642825, 6976491598

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο