Πελοπόννησος, Greece

Ο Τελικός του Spartan Race στην Σπάρτη? Επιφυλάξεις διατηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Υπεύθυνοι με αίτημα προς τον Δήμο Σπάρτης συζητούν την προοπτική να πραγματοποιείται ο τελικός του αγωνίσματος κάθε χρόνο στην Σπάρτη.

[iframe width=”650″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/M4aM0fpS0IU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την Δευτέρα 15/6/15, ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης παρουσίασε το κείμενο της σύμβασης για την συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία που διοργανώνει τον αγώνα στην Ελλάδα.

Πέρα από κάποιες κάθετες αντιρρήσεις, από συμβούλους του αριστερού τόξου, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι βλέπουν θετικά την συνεργασία αρκεί να υπάρξουν μετατροπές στη σύμβαση, καθώς θεωρούν οτι δημιουργεί στον Δήμο μόνο υποχρεώσεις ενώ δεν προκύπτουν θεμελιωμένα δικαιώματα.

spartanrace1

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας κ. Χαραμής τόνισε ότι σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο έχει γίνει δεκτός και είναι περιζήτητος ο αγώνας αλλά με την πόλη της Σπάρτης συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι: «Έχουμε το όνομα κι έχετε τη χάρη…» είπε ο λάκωνας στην καταγωγή Νίκος Χαραμής χωρίς ωστόσο να μεταπείσει όσους διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για το ύφος, την ιστορική ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση και την reality παραγωγή.

Οι διοργανωτές επιθυμούν την τέλεση κάθε τελικού του αγώνα στην Σπάρτη αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση 10.000 τουριστών – επισκεπτών σε μια εβδομάδα λόγω της έλειψης υποδομών.

spartanrace2

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δείχνουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δεν έχει τη δύναμη να φιλοξενήσει τις χιλιάδες κόσμου (αθλητές και συνοδοί) που θα βρίσκονται για μια εβδομάδα τον χρόνο στη Σπάρτη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις πάνω από 3.000 αθλητές και υπερδιπλάσιοι συνοδοί θα επιλέγουν την Σπάρτη ως τόπο προορισμού όχι μόνον την εβδομάδα του αγώνα αλλά και για προετοιμασία.

Να σημειωθεί ότι οι πίστες του αγώνα, που έχουν οριοθετηθεί παράλληλα με τον ποταμό Ευρώτα στην περιοχή Σπάρτης και Καραβά, θα είναι στη διάθεση του Δήμου για αξιοποίηση αλλά όχι για εμπορική ή επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Ο Δήμος από την στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση είναι υποχρεωμένος να παρέχει πίστες χωμάτινες, ρεύμα, διαχείριση απορριμμάτων, αστυνομική επίβλεψη και νοσοκομειακές υπηρεσίες για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση, δηλαδή από το 2015 έως το 2024.

Το Spartan Race για όσους δεν γνωρίζουν ξεκίνησε από την Αμερική και γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου με πολυάριθμες συμμετοχές. Είναι αγώνισμα που περιλαμβάνει τρέξιμο, στίβο μάχης, εμπόδια και πολλά ακόμα στάδια δυσκολίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κροτίδες στην Πελοπόννησο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της...

Επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού Λακωνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Άμεσες επεμβάσεις για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας, υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού, που προέκυψαν προβλήματα λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Στο πλαίσιο αυτό επεμβάσεις γίνονται: Στο τμήμα Βορδόνια – Καστόρι Στον οδικό άξονα Αιγές – Αγ. Νικόλαος – Καστάνια – Παναγία

Συνέπειες έντονων καιρικών φαινομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας-Συντονισμένες ενέργειες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα αρκετές δημοτικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με αποφάσεις του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι αποφάσεις εκδόθηκαν για την άμεση αντιμετώπιση και διαχείριση των

Ισχυρό αποτύπωμα στην εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός: Νέος κύκλος 8 εκατ. ευρώ για σύγχρονα σχολεία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά σε έναν ακόμη κύκλο παρεμβάσεων ύψους 8.000.000 ευρώ για τη δημιουργία, επέκταση και τον εκσυγχρονισμό σχολικών μονάδων. Σε συνέχεια των εμβληματικών έργων σχολικής στέγης, αρχικού προϋπολογισμού άνω των 21,8 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027, έρχεται η νέα πρόσκληση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ