Ο Τελικός του Spartan Race στην Σπάρτη? Επιφυλάξεις διατηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών

Οι Υπεύθυνοι με αίτημα προς τον Δήμο Σπάρτης συζητούν την προοπτική να πραγματοποιείται ο τελικός του αγωνίσματος κάθε χρόνο στην Σπάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Υπεύθυνοι με αίτημα προς τον Δήμο Σπάρτης συζητούν την προοπτική να πραγματοποιείται ο τελικός του αγωνίσματος κάθε χρόνο στην Σπάρτη.

[iframe width=”650″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/M4aM0fpS0IU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την Δευτέρα 15/6/15, ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης παρουσίασε το κείμενο της σύμβασης για την συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία που διοργανώνει τον αγώνα στην Ελλάδα.

Πέρα από κάποιες κάθετες αντιρρήσεις, από συμβούλους του αριστερού τόξου, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι βλέπουν θετικά την συνεργασία αρκεί να υπάρξουν μετατροπές στη σύμβαση, καθώς θεωρούν οτι δημιουργεί στον Δήμο μόνο υποχρεώσεις ενώ δεν προκύπτουν θεμελιωμένα δικαιώματα.

spartanrace1

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας κ. Χαραμής τόνισε ότι σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο έχει γίνει δεκτός και είναι περιζήτητος ο αγώνας αλλά με την πόλη της Σπάρτης συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι: «Έχουμε το όνομα κι έχετε τη χάρη…» είπε ο λάκωνας στην καταγωγή Νίκος Χαραμής χωρίς ωστόσο να μεταπείσει όσους διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για το ύφος, την ιστορική ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση και την reality παραγωγή.

Οι διοργανωτές επιθυμούν την τέλεση κάθε τελικού του αγώνα στην Σπάρτη αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση 10.000 τουριστών – επισκεπτών σε μια εβδομάδα λόγω της έλειψης υποδομών.

spartanrace2

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δείχνουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δεν έχει τη δύναμη να φιλοξενήσει τις χιλιάδες κόσμου (αθλητές και συνοδοί) που θα βρίσκονται για μια εβδομάδα τον χρόνο στη Σπάρτη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις πάνω από 3.000 αθλητές και υπερδιπλάσιοι συνοδοί θα επιλέγουν την Σπάρτη ως τόπο προορισμού όχι μόνον την εβδομάδα του αγώνα αλλά και για προετοιμασία.

Να σημειωθεί ότι οι πίστες του αγώνα, που έχουν οριοθετηθεί παράλληλα με τον ποταμό Ευρώτα στην περιοχή Σπάρτης και Καραβά, θα είναι στη διάθεση του Δήμου για αξιοποίηση αλλά όχι για εμπορική ή επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Ο Δήμος από την στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση είναι υποχρεωμένος να παρέχει πίστες χωμάτινες, ρεύμα, διαχείριση απορριμμάτων, αστυνομική επίβλεψη και νοσοκομειακές υπηρεσίες για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση, δηλαδή από το 2015 έως το 2024.

Το Spartan Race για όσους δεν γνωρίζουν ξεκίνησε από την Αμερική και γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου με πολυάριθμες συμμετοχές. Είναι αγώνισμα που περιλαμβάνει τρέξιμο, στίβο μάχης, εμπόδια και πολλά ακόμα στάδια δυσκολίας.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κληροδότημα Γρηγορίου Δαρειώτη – Εκποίηση οικοπέδου στην οδό Καλύμνου 26, στην Αθήνα

Η δημοπρασία θα γίνει με κλειστές προσφορές. Οι προσφορές αποστέλλονται ή κατατίθενται σε κλειστό φάκελο στον Δήμο Τρίπολης, υπόψη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος Γρηγορίου Δαρειώτη, του Δήμου Τρίπολης, στη διεύθυνση Λαγοπάτη 45, Τρίπολη, Τ.Κ. 221 32, έως και τις 22-10-2026. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Πυρκαγιά στη Γορτυνία – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Κλείτορος,...

Δημήτρης Πτωχός: Η κοινωνική συνοχή χτίζεται με υπηρεσίες που φτάνουν στον πολίτη Ένταξη δράσης 2,8 εκατ. ευρώ για χιλιάδες ωφελούμενους σε Κόρινθο και...

Μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027», με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής φροντίδας και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων στους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για την πράξη «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ανοικτής Φροντίδας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής