Ιουνίου 12, 2015

Δράσεις του Νομικόυ Πρόσωπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος

Οι δράσεις που οργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

Από την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, ως και Τετάρτη 17 Ιουνίου λειτουργεί σε μικρογραφία πρότυπο Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών).

draseisnprsp2

Παρουσίαση – Ενημέρωση - Επίδειξη για

• την φιλοσοφία διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Σπάρτης (μέσω ανακύκλωσης και κομποστοποίησης).

• την μεθόδο που θα εφαρμοσθεί: Καθολική Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) των αποβλήτων. Δηλαδή Διαχωρισμός των αποβλήτων σε έξι (6) κατηγορίες – ρεύματα – χρώματα. Προδιαλεγμένα.

• την διαδικασία εξευγενισμού των προδιαλεγμένων υλικών και τη δεματοποίηση ομοειδών υλικών.

• η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων: Λειτουργία Οικιακού Κομποστοποιητή.

Καλούνται τα καταστήματα γύρωθεν της πλατείας αλλά και όσοι επιθυμούν να φέρουν στο χώρο του ΚΔΑΥ, προδιαλεγμένα υλικά (χαρτικά, πλαστικά, μέταλλα, γυαλί), κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Κατά τις ώρες λειτουργίας και καθόσον θα γίνεται η παρουσίαση, η ενημέρωση, η επίδειξη θα λειτουργούν και ανοικτά τραπέζια συζήτησης παρουσία της δημοτικής αρχής για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου Σπάρτης.

Ώρες λειτουργίας του σε μικρογραφία πρότυπου ΚΔΑΥ: από 19: 30 ως 21:30

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia