Παραδόθηκε το το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης και το αποκατεστημένο Κάστρο Βατίκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δυναμικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της νότιας Λακωνίας και της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης και το αποκατεστημένο Κάστρο Βατίκων, κατά την παράδοσή τους προς χρήση στο κοινό, τονίζοντας ότι «είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής της Περιφέρειας για ανάδειξη του πολιτιστικού της αποθέματος και ένταξής του στην περιφερειακή μας οικονομία». 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/BdnbX94U8xk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών έργων σε μια περιοχή με σπουδαία ιστορία και πολιτισμό, αλλά και μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «παράλληλα βελτιώνουμε τις υποδομές και αποκαθιστούμε τις ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής».
Ειδικά σε ότι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης ο κ. Τατούλης τόνισε την ολοκληρωμένη παρέμβασή του, καθώς από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού το 2006 ήταν αυτός που είχε εντάξει στο Γ’ ΚΠΣ την ανακαίνιση του κτιρίου. 
Τα έργα «Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών» και «Συντήρηση και αποκατάσταση κάστρου Βατίκων» χρηματοδοτήθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας με 921.510,86 ευρώ και 1.750.000,00 ευρώ αντίστοιχα και υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, έχει κάνει επενδύσεις στον πολιτισμό πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ήδη αναβαθμιστεί σημαντικά το πολιτιστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, όσο και των επισκεπτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο