Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Δερμάτης και μέλη της Κοινότητας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Στέλιος Μεϊμέτης, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Νεάπολης Ευάγγελος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Παυλάκης, ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Μιχαλέτος και πλήθος κόσμου.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

>

ΦΩΤΟ: Κώστας Ζουμπουλάκης

Μονεμβασία

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Πλάκα» από τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, παρουσία του Αντιδημάρχου Σταύρου Χριστάκου, του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Νικολινάκου, των Δημοτικών Συμβούλων Μαρία Χαραμή, Βασίλη Κουλουβάκου, Νεκτάριου Μαστορόπουλου και Άννας Βλάχου, του Προέδρου Παναγιώτη Γράφου και μελών της Κοινότητας, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας Νεκτάριου Γάγκα, του εκπροσώπου του 1ου Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας Γεωργίου Μπιράκου και πλήθος κόσμου.

Αρκετοί νέοι, ακολουθώντας το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

Μολάοι

Στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, ο αγιασμός των υδάτων έγινε στο φαράγγι του Λάρνακα από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, του Προέδρου Αναστασίου Θεοδωρακάκου και μελών της Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

 

ΦΩΤΟ: Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Ελένη Ζερβάκου

Ελιά

Στο γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Βλαχάκη, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Κολιάκου, του προέδρου της Κοινότητας Γεώργιου Ποντίκη και πλήθος κόσμου.

Τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μετά το πέρας της εορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

 

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης

Πλύτρα

Στην Πλύτρα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ασωπού π. Γεώργιο Κότσαλη και τον εφημέριο Παπαδιανίκων π. Γεώργιο Κάμπρα, παρουσία των Αντιδημάρχων Πιερρή Παπαδάκη και Ιωάννη Σουρλά, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Παναγιώτας Αλειφέρη, της προέδρου Αφροδίτης Αρώνη και μελών της Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Αρκετοί και εδώ νέοι, έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

ΦΩΤΟ: Παναγιώτα Αλειφέρη, Παναγιώτης Παπαδάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο