Μαΐου 22, 2015

Σύσσωμη η Ελαφόνησος ενάντια στο αγκυροβόλιο στον Όρμο των Βατίκων

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία «Τάσσεται ρητά υπέρ της πλήρους κατάργησης αγκυροβολίας εμπορικών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και λοιπών πλοίων στον όρμο των Βατίκων».

Επιπλέον, απέστειλε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών και κοινοποίησε σε θεσμικούς φορείς επιστολή η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
Ο Δήμος Ελαφονήσου αντιλαμβανόμενος την αξία της φυσικής ομορφιάς, της αρχαιολογικής σημασίας του Παυλοπετρίου αλλά και της υψηλής τουριστικής προσέγγισης δεν κινείται προς μια πολιτιστικής, τουριστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς καταδίκη, που θα προκαλέσει η νομιμοποίηση της αγκυροβολίας πλοίων.

Οι ενέργειες του Δήμου μας προσανατολίζονται στην πορεία της περιοχής του Ναυαρίνου όπου απειλήθηκε με την ίδια οικολογική καταστροφή και πολιτιστική υποβάθμιση λόγω αγκυροβολίας πλοίων.

Ο Δήμος μας σας καλεί να συνταχθείτε με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας για την αποφυγή δημιουργίας Λιμένος – Επισκευαστικής Ζώνης στην περιοχή και να κατευθυνθούμε μαζί προς την πορεία που η ίδια η προνομιακή περιοχή του Όρμου Βατίκων προϋποθέτει.

Επίσης, σύσσωμοι οι συλλογικοί φορείς του νησιού στέκονται ενάντια στο αγκυροβόλιο στον Όρμο των Βατίκων:
α) Σύλλογος Επιχειρηματικών, Ξενοδοχείων Ενοικιαζωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελαφονήσου «Αγιος Σπυρίδωνας»
β) Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου
γ) Σύλλογος Ελαφονησιωτών Αθήνας, Πειραιά & Περιχώρων «Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ»

 

(Φωτό: παλαιότερη διαμαρτυρία απο τους Ενεργούς Πολίτες Βατίκων)

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia