Εγκαινιάστηκε η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου και η Έκθεση Αρχιτεκτονικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Αρχιτεκτονική και με την παρουσία πλήθους πανεπιστημιακών, ανθρώπων των Τεχνών και των γραμμάτων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, εγκαινιάστηκε η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου και η Έκθεση Αρχιτεκτονικής για τα πενήντα (50) έτη παρουσίας στο Atelier 66 των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στη Νέα Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτηρίου της Νέας Βιβλιοθήκης, τόνισε τη σπουδαιότητα της βιβλιοθήκης ως σύμβολο και λίκνο του πολιτισμού και τέλος, αναγνώρισε τη μεγάλη προσφορά του έργου των δύο Αρχιτεκτόνων στον Πολιτισμό και στην Τέχνη της Αρχιτεκτονικής.

Τον λόγο έλαβε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο των Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη και στη συνέχεια πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Έκθεσης. Ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης τόνισε τη συμβολή του Δημήτρη και της Σουζάνας Αντωνακάκη στη διαμόρφωση της εικόνας της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Στην ποιότητα του έργου των δύο Ελλήνων Αρχιτεκτόνων και στην προσφορά τους στην Πανεπιστημιακή κοινότητα αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Φατούρος, αρχιτέκτονας, πανεπιστημιακός και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ. Η παρουσία του κ. Φατούρου στα εγκαίνια της Έκθεσης υπήρξε εξέχουσας σημασίας, καθώς πρόκειται για μία προσωπικότητα με εμπειρία διαδρομής, με πλούσιο αρχιτεκτονικό έργο, ιδρυτή της Σχολής της Θεσσαλονίκης.

Το εντυπωσιακά σύγχρονο κτήριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Τομπάζη, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. Επίσης, έως τις 28 Αυγούστου 2016, από τις 7.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. θα στεγάζεται στη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, η Έκθεση Αρχιτεκτονικής του Atelier 66, η οποία για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016 θα μεταφερθεί στην πόλη της Πάτρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο