Ημερίδα στο Λουτράκι για περιβαλλοντικές δράσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δευτεροβάθμια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ» στο πλαίσιο των δράσεων της αναφορικά με τη συμβολή της κοινωνικής οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανακοινώνει την οργάνωση της ημέρας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/6/2022, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου – πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου – και ώρες 10 π.μ.- 5 μ.μ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση της πρότασης «Δράσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης σε υδάτινα σώματα και πεζοπορικά μονοπάτια της ορεινής Αρκαδίας με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών» από εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

Η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020 – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ με φορείς υλοποίησης την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και τη Δευτεροβάθμια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη και εργαζόμενοι φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σύλλογοι και λοιποί φορείς που ασχολούνται με θέματα βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις μεταξύ άλλων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χάρη Βυτινιώτη με θέμα «Συμβολή της Ελληνικής υπαίθρου στη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική οικονομία», τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου κ. Αντώνη Ψαράκη με θέμα «Η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027 και το πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 – 2027», τον εκπρόσωπο του Πράσινου Ταμείου κ. Νίκο Ψημμένο με θέμα «Ο ρόλος του Πράσινου Ταμείου – Χρηματοδοτικά προγράμματα και άξονες προτεραιότητας» και τον εκπρόσωπο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας», κ. Γιώργο Παπακωνσταντόπουλο με θέμα την «Παρουσίαση των δράσεων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας», τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ» κ. Ιωάννη Λαγό με θέμα «Δασικές Κοιν.Σ.Επ. : ένα μοντέλο αειφορικής διαχείρισης των Ελληνικών δασών για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του Εθνικού προϊόντος».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αναφορικά με τον ρόλο και τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο