Ανοιχτή επιστολή – Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτή επιστολή που αναλύει τα πλεονεκτήματα της αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Πέρρας Σωτήριος και καλεί τούς δημότες σε εκδήλωση ενημέρωσης

Ανοιχτή επιστολή

Με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων προωθείται η αποκεντρωμένη διαχείριση αποβλήτων, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή.

Τα Πλεονεκτήματα της αποκεντρωμένης διαχείρισης είναι τα εξής :

 Ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 Μπορεί να εφαρμοστεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο διαχείρισης γιατί απαιτεί απλά μέσα και εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας.

 Παράγει ανακυκλώσιμα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και αξίας.

 Είναι δραστηριότητα εντάσεως εργασίας και μπορεί να συμβάλλει άμεσα στη μείωση της ανεργίας. Μπορεί να υποστηρίξει συμπληρωματικά επαγγέλματα στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση υλικών, στην ενημέρωση κλπ.

 Έχει το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας και εξασφαλίζει τα  Είναι η ασφαλέστερη περιβαλλοντικά λύση, αφού δημιουργεί τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση και η ενεργειακά αποδοτικότερη, αφού εξοικονομεί τα μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας.

 Ενεργοποιεί και ευαισθητοποιεί τους πολίτες, αφού απαιτεί τη συμμετοχή τους. Έτσι επιτυγχάνονται ευρύτεροι στόχοι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και 

 Εξασφαλίζει τον καλύτερο κοινωνικό έλεγχο του κυκλώματος διαχείρισης των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομης διάθεσης.

 Ευνοεί την διαδημοτική συνεργασία.

 Μπορεί να συνδυαστεί με γενικότερο σχεδιασμό σε Περιφερειακό επίπεδο.

Βασικό στοιχείο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων είναι η διαχείριση των αποβλήτων ως αξιοποιήσιμων πόρων, όπου ο κάθε σωστά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος κάτοικος του Δήμου θα έχει ενεργό συμμετοχή στη βιώσιμη διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων συνεισφέροντας στην επίτευξη των στόχων. Με τη συμμετοχή στα προγράμματα ΔσΠ (διαλογή στην πηγή) των διαφόρων επιμέρους ρευμάτων αποβλήτων, ο πολίτης από μέρος του προβλήματος μετατρέπεται σε μέρος της λύσης συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων σε συνδυασμό με την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου και των απαιτούμενων εγκαταστάσεων αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

Στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Ως εκ’ τούτου, καλείστε να παραβρεθείτε την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 στις 10:00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων στο Καλαμάκι, προς ενημέρωση σας.

Σας ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

Ο Αντιδήμαρχος

Πέρρας Σωτήριος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο