O Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στην ΚΕΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήριος Πέρρας. 

Στο Συνέδριο με θέμα «Μεταρρύθμιση στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα οικονομικά των Δήμων, την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την απασχόληση, την υγεία, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία ενώ επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συζητήθηκε, επίσης, η χρηματοδότηση επενδυτικών έργων Ο.Τ.Α., καθώς και η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη διενέργεια επενδύσεων αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να στηριχθούν αναπτυξιακά οι Δήμοι.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης τοποθετήθηκε στην ειδική θεματική ενότητα του Συνεδρίου που αφορά στα Αναπτυξιακά των Δήμων παρουσιάζοντας την στρατηγική πρωτοβουλία “LOUTRAKI PLUS” που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας.

Ανέπτυξε τις πολιτικές και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, όπως το Εργαστήριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και το Συνεργατικό Εργαστήριο NGO PRO & PRO SOCIAL, τον Διαγωνισμό Κοινωνικής Οικονομίας και την πρώτη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας που θα ιδρυθεί στον τόπο μας. Η πρωτοβουλία “LOUTRAKI PLUS” αναγνωρίστηκε από το κοινό ως πετυχημένη “καλή πρακτική” με αντίκτυπο στην κοινωνία που είναι δυνατό να αναδειχθεί, να αξιοποιηθεί και να διαχυθεί και σε άλλους Δήμους της χώρας προς όφελος των πολιτών.

{gallery}kede loytraki{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο